Още няма следа от момчето, изчезнало в Марица

  • 25 юни 2016 14:10

  • 3465
  • 0
Още няма следа от момчето, изчезнало в Марица
©

Четвърти ден продължава операцията по издирването на 19-годишното момче, което изчезна във водите на река Марица на 22 юни. Това съобщава Цвятко Дешев, говорител на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив, пише "Фокус".

По думите му издирвателните мероприятия са подновени рано тази сутрин, след като търсенето бе прекратено поради настъпването на нощта.

„Издирването продължава, все още не е открито тяло”, каза Дешев. В издирването са се включили обходни двойки, екипи на полицията, пожарната и доброволци, като търсенето продължава с лодка и по суша. Извършват се огледи в района до късните часове на деня.

Обсъжда се и идея за оглед с дрон. Според спасителите теренът, на който се извършват издирвателните мероприятия, е изключително труден, защото по дъното има много дълбоки ями, коренища, дънери и клони, а видимостта в дълбочина е много малка.

Както е известно, сигналът за изчезналото момче е подаден на телефон 112 към 18.15 часа на 22 юни, сряда. Според първоначалната информация 19-годишно момче и 17-годишно момиче са се разхождали по брега на Марица в района на Гребния канал в Пловдив. И двамата са се подхлъзнали и са паднали във водите на реката. Момичето успяло да се спаси само, а състоянието й е стабилно.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини