Лидерите на ЕС ще разискват в сряда как ще протече разводът

  • 24 юни 2016 20:55

  • 2334
  • 3
Лидерите на ЕС ще разискват в сряда как ще протече разводът
©

Лидерите на страните в ЕС ще се срещнат в сряда без британския премиер Дейвид Камерън, за да разискват как ще протече разводът с Лондон, след като британците гласуваха за излизане от блока, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Ройтерс.

Лидерите на 28-те страни от ЕС ще се съберат на двудневна среща във вторник в Брюксел. Премиерът Камерън ще информира на вечеря 27-те си колеги за резултата от референдума.

Това посочва Туск в писмо до лидерите, което съдържа дневния ред на отдавна насрочената среща. След това Камерън ще се върне в Лондон, а в сряда останалите 27 лидери за първи път ще се срещнат без него в по-неофициален формат. Тези срещи са неофициални, защото на тях не се взимат решения.

"27-те ще се срещнат неофициално, за да разискват политическите и практическите последици от Брекзит", пише Туск, който е разговарял преди това с Камерън за дневния ред. "Ще разискваме така наречения процес на развода", добавя той, имайки предвид член 50 от Договора на ЕС. Той дава възможност на дадено правителство да уведоми Европейския съюз, че го напуска и задължава блока да се опита да договори "споразумение за оттегляне", добавя Ройтерс.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2334 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КПСС

2016.06.25 | 10:49

3
Дай боже да се разпадне скапания ЕС и то час по-скоро,аман от глупави решения и продажни политици в него.
Съвет

2016.06.25 | 07:05

2
Да питат Дудука Ники, той знае всичко
МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ!!!

2016.06.25 | 05:34

1
Политическата МАФИЯ, от евролестбий и гейпарадири, барабар с техните гъзомийници, се посраааааа!!!

Добави коментар

Водещи новини