Саркози поиска нов европейски договор

  • 24 юни 2016 20:46

  • 3702
  • 5
Саркози поиска нов европейски договор
© Gettyimages (архив)

Бившият френски президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в поиска нов европейски договор, който да предвижда засилване на граничния контрол и спиране на процеса на разширяване на Европейския съюз, след като Великобритания гласува за излизане от ЕС, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Британският народ взе решение и честността изисква да кажем, че това чувство за отхвърляне се споделя от много французи и много други европейци. Това, което каза британският народ, могат да кажат и други народи от Европа. Не можем, не трябва да го пренебрегваме", гласи изявление на Саркози, председател на партия "Републиканците". Според него ЕС е в голяма криза и е важно бързо да се направят основни промени чрез съставяне на нов договор.

"Европа може да работи без британците и ние имаме време да обмислим отношенията си с нашия съсед. От друга страна, Европа на вече 27-те, не може повече да работи по този начин", подчерта Саркози. Той призова за свикване на среща на държавните и правителствени лидери на ЕС, които да вземат решение за изработване на нов договор, който да покаже на народите на нашия континент, че Европа е решена да вземе в ръце съдбата си.

Според Саркози този договор трябва да се основава на: зачитане на външните граници на Европа, създаване на икономическо управление на еврозоната, концентриране на пълномощията на ЕС върху десетина стратегически приоритети и по-добро функциониране на институциите. Освен това процесът на разширяване на Европа трябва да бъде спрян до второ нареждане. Турция няма място в ЕС, подчерта Саркози.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3702 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.07.08 | 02:21

5
За Турция браво на ушатия.
стига

2016.07.08 | 02:21

4
И НАЙ-ВЕЧЕ ДА ПОЧНЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ СРЕЩУ НАХЛУВАЩИТЕ НЕЛЕГАЛНИ "БЕЖАНЦИ", КОИТО СА ЯВНО ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ С УНИЩОЖЕНИ УМИШЛЕНО ДОКУМЕНТИ И ВСИЧКИ ТЕЯ В ЛОДКИТЕ ДА БЪДАТ ВРЪЩАНИ ОБРАТНО В ОТКРИТО МОРЕ! САМО ВЧЕРА ПИШАТ ЧЕ СПАСИЛИ 4500???? КОЙ ЩЕ ОТГЛЕЖДА ТАЯ ПАПЛАЧ И ЗАЩО НЕ ГИ ВРЪЩАТ ОБРАТНО СЪС СЪЩИТЕ ЛОДКИ АМИ НИ ГИ СТОВАРВАТ ДА ГИ ХРАНИМ? ЗАТОВА МАЙ ВСИЧКИ ЩЕ НАПУСНЕМ - ТОВА Е НЕТЪРПИМО, БРАВО БРИТАНЦИ, ПАК ДОКАЗАХТЕ ЧЕ СТЕ ДОСТОЙНИ ХОРА !

2016.06.26 | 18:32

2
Тоз пък от коя дупка изпълзя?!

2016.07.08 | 02:20

3
Съжалявам жените, които са се омъжили за араби. Познавам няколко българки, омъжени за араби. Едната ми е братовчедка. Психиката им е смачкана и самочувствието им като жени е навряно в кучи г*з и единствено се надуват, че уж имат пари. Аз нямам две кила златни украшения като братовчедка ми, с които се надува (нямам и мераци да нося злато), но се чувствам ибичанаи в къщи, и навън. С удоволствие ходя на работа и с кеф се прибирам в къщи. Единствената ми мъка е, че не можах да си родя второ дете. Но остава надеждата да имам повече внуци. Имам приятелки, омъжени в Германия и Италия. Те също са обичани, уважавани и изглеждат щастливи. А с арабин или друг резак не виждам как може някоя жена да е задоволена и щастлива. Известно е, че само отзад ги работят
Адаам

2016.06.26 | 18:17

1
Еврейна Съркози иск нещо говори друго а ще прави съвсем различно и от двете... Идващите "бежанци" са масово от зони без войни, млади мъже на 15-24г. Готови да учат езици на приемните северни д-ви и готови да взимат местните жени. Точно това и се случва!не от вчера а от 20г. В Северна Европа е пълно с мелези и араби черни азиатци...жените (скандинавки, германки и т.н. Взимат азиатци и африканци и араби, мъжете вчевропейци взимат филипинки, таиландки и тесни...азиатки....това ще е Европа (миш маш)

Добави коментар

Водещи новини