Кунева: Излизането на Великобритания от ЕС поставя нови предизвикателства

  • 24 юни 2016 19:21

  • 2880
  • 1
Кунева: Излизането на Великобритания от ЕС поставя нови предизвикателства
©

Колкото по-бързо се задейства процедурата по излизане на Великобритания от ЕС, толкова по-добре. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

„Днес на Съвета, на който аз представлявах България, нямаше нито една страна, която да не каза, че иска процедурата по излизане на Великобритания от ЕС да се задейства веднага и да не се чака месец октомври, когато страната ще има нов министър-председател. Ние сме в променена работна ситуация, но това не означава да не работим. ЕС трябва да има много сигурно и стабилно ръководство и да е ясно, че 27-те страни в него продължават заедно напред с политическия си дневен ред“, каза Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Тя допълни, че излизането на Великобритания от ЕС поставя нови предизвикателства пред Съюза.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Д кънев Козлодуй

2016.06.27 | 21:44

1
Какво е казал Чърчил преди много гдини Англия няма вечни приятели Има вечни интереси Е какво ви е толкова чуден изхода от референдума това е естествена реакция на англичаните Те гледат само своят си интерес И защо трябва да се чакат две години и шест месеца стигат Каквото си надробиш това трябва да сърбаш Англичаните си надробиха изолация ами да им е честита

Добави коментар

Водещи новини