Даниел Митов се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

  • 24 юни 2016 18:31

  • 2243
  • 3
Даниел Митов се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс
© Булфото (архив)

Министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/.

Референдумът, който се състоя в Обединеното кралство, е бил акцент в днешния разговор на министъра на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, с посланик Ема Хопкинс. "Уважаваме волята на британските граждани, но не можем да не изпитаме разочарование, че една държава със значителен принос към европейските политики, поема по различен път. За нас е важно да се съсредоточим върху това, което предстои и да намерим най-правилния подход за продължаване на сътрудничеството ни", е казал Митов. Той е отбелязал, че Великобритания остава важен партньор на България в Европа, както и съюзник в НАТО и другите международни организации.
Посланик Ема Хопкинс е заявила, че предстои дълъг преговорен процес и страната й ще подходи внимателно към предоговарянето на условията и изпълнението на параметрите в интерес както на Великобритания, така и на ЕС.

Отражението на референдума върху двустранните отношения между България и Великобритания също са били обсъдени по време на срещата. Двамата дипломати са се съгласили, че ще се запазят традиционно добрите приятелски връзки и ще продължат да развиват сътрудничеството си в сфери от взаимен интерес като икономика и бизнес, борба с престъпността, охрана на границите, сигурност и вътрешен ред, туризъм.

Британският посланик е посочила, че на този етап статуквото ще се запази и българските граждани ще могат да се възползват от свободното пътуване и условията за работа, както и досега. По време на срещата е бил засегнат и въпросът с българското председателство на Съвета на ЕС, което бе предвидено да се състои в тройка с Великобритания и Естония.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2243 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.28 | 01:17

3
какъв политик, бе, митов е само един продажен дупедавец
Българите работят на запад а не във пияна русия !

2016.06.28 | 01:15

2
БРАВО МИТОВ ВЕЛИК ПОЛИТИК СИ БРАВО ПИЧ
beIN SPORTS

2016.06.25 | 15:12

1
Za Sega , Za Sega, Za Sega...

Добави коментар

Водещи новини