Окончателно: Обвинените за стрелба срещу Митьо Очите остават в ареста (снимки)

  • 24 юни 2016 18:18

  • 9136
  • 0
Окончателно: Обвинените за стрелба срещу Митьо Очите остават в ареста (снимки)
©

Георги Иванчев и Радослав Димитров остават зад решетките, потвърди Бургаския апелативен съд.

Двамата за обвинени за това, че на 08.06.2016 г. „ в условията на независимо съизвършителство, всеки от тях е направил опит умишлено да умъртви Димитър Желязков с огнестрелно оръжие, като деянието е довършено, но не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици и престъплението е извършено по начин и средства, опасни за живота на мнозина“.

Апелативните магистрати прецениха, че определението на Бургаския окръжен съд е правилно, обосновано и законосъобразно, затова следва да бъде потвърдено.

Съдът прие, че са събрани голям брой гласни, писмени и веществени доказателства, както и заключенията на трите експертизи, от които може да се направи обосновано предположение, че Димитров и Иванчев са извършили престъплението, по което за привлечени като обвиняеми.

Обвинението е подкрепено и от заключението на ДНК експертизата с установени следи от обвиняемия Иванчев върху пистолет “Макаров“, с които според заключенията на трите експертизи е прострелян Желязков.

Биологичен материал от Никола Маринов – Кольо Магарето също е намерен върху пистолета „Макаров“ с изтрити номера. Прокуратурата приема, че следите са останали при ударите, които Кольо е получил по главата си с приклада на оръжието. В съдебната зала не се коментира фактът, че епителна тъкън е намерена върху пълнителя на пистолета.

Няма открито оръжие, с което Радослав Димитров е стрелял, няма и натривки, които доказват, че той е ползвал огнестрелно оръжие, заяви адвокатът му Калин Господинов. Това обаче не повлия на съдебното решение, както и цитираните от колегата му свидетелски показания на норвежки туристи, според които първия изстрел е произведен от хората, влезли в ресторант 4 You.

Съдът счита, че съществува и реална опасност и двамата да се укрият, ако бъдат с по–лека мярка за неотклонение, става ясно от съдебното определение. Георги Иванчев е с предходно осъждане, в чийто изпитателен срок е извършено настоящото престъпление.

Тежестта на предвиденото наказание за умишлено убийство и споделеното от самите Димитров и Иванчев в днешното съдебно заседание опасение, че са застрашени, също може да ги мотивира да се укрият, е мнението на въззивния състав, смятат магистратите.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини