Столичната община планира над 20 милиона за строеж и ремонт на детски градини

  • 24 юни 2016 14:12

  • 1032
  • 1
Столичната община планира над 20 милиона за строеж и ремонт на детски градини
© Булфото

Над 20 милиона лева са заложени тази година в бюджета на София за изграждане и реконструкции на детски градини. Няма чакащи деца за градинските групи на 18-о Обединено детско заведение в столичния район "Средец", посочи кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която днес провери ремонтните дейности.

"15 района от общо 24, в които на практика няма чакащи деца за първа група на детските градини към момента, а в останалите райони, най-натоварените, от гледна точка на чакащи за детската градина за първа група, това са тригодишните деца. Това са районите "Овча купел", "Лозенец" и "Витоша". Интересно е, че в големите райони, в които традиционно броят на чакащите е по-голям, нямат към момента проблеми с чакащи за детските градини. Проблемът остава при яслените групи, при дечицата, които са родени 2014-2015 година, "Младост", "Триадица" е с проблеми по отношение на детските ясли, също "Овча купел", "Подуене", но също има и райони, които в яслените групи също има преодоляване на недостига", каза Фандъкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.24 | 14:32

1
Ай стига с тия детски градини бе! По тротоарите е като след бомбардировка ма! Парите взехте, а тротоарите и улиците не ги оправихте! Къде са велоалеите, и за тех прибрахте париците. Изгонихте младите хора, ама детски градини правите, за кой ма, за чаааветата на джагалите ли?

Добави коментар

Водещи новини