АБВ: Днес е лош, черен ден за ЕС!

  • 24 юни 2016 12:25

  • 2245
  • 7
АБВ: Днес е лош, черен ден за ЕС!
©

Днес е лош, черен ден за целия ЕС. Ден, който поставя изключително много проблеми, не само пред страните в съюза, а и пред Великобритания. Това заяви пред журналисти в Народното събрание народният представител от Алтернатива за българско възраждане Георги Кючуков, който коментира резултатите от провелия се в обединеното кралство референдум.

“Все е още не можем да правим политически изводи какво ще се случи с държавата, която гласува за излизане от ЕС, но самият факт, че в Северна Ирландия и Шотландия преобладаваше и то категорично мнението за оставане в Европейския съюз, постави под съмнение самата цялост на Великобритания и поставя под под въпрос дали няма да се възстановят сепаратистките тенденции в Шотландия и Северна Ирландия, което е също една заплаха и нежелана реакция за обединена Европа”, заяви Кючуков. Според депутата излизането от ЕС на Великобритания ще има тежки последици както за британската, така и за европейската икономика.

“Това неминуемо ще има отзвук върху цялостното развитие на Съюза. Разчитаме на обединените усилия на всички държави, които ще останат в ЕС , защото обединена Европа има нужда от консолидация, от обединена политика, от по –голяма интеграция за да преодолее заплахите и предизвикателствата от това решение на британския народ“.

Думите на Кючуков допълни и председателят на парламентарната комисия по отбрана и зам .-председател на ПГ на АБВ генерал Михо Михов. „Считам, като представител на ПГ на АБВ, че от днес в живота на българите има притеснение, което е малко изпреварващо от обявяването на крайните резултати. Ако ползвам едно изявление на наш държавен глава съм сигурен, че в Европа война няма да има. Във всички случаи дипломатическото напрежение ще се засили.

„Развитието и прогресът може би ще бъдат с по-забавени темпове. Нека като граждани, ръководители и участници в този парламент да помислим много сериозно от крайния резултат какво значи това за живота на българите - 50 или 200 000 хиляди, които живеят там. Видимо нещата и за нашето правителство ще нарастват все повече като национална отговорност”, заяви той.

Последвайте канала на

Калина Христова
2245 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.06.26 | 20:52

7
офф от партията на лилавите гниди всичко им е черно
михо

2016.06.26 | 20:52

6
Що да е лош бе, Михов? Виж: хората празнуват...
someone

2016.06.26 | 20:52

5
стига се правихте на чукове ЕС се разпада поради идиотските си политики наложени от тъпаците в Брюксел.

2016.06.26 | 20:51

4
ДА ! Черен ден за ЕС и бял ден за българите , които не са предатели !

2016.06.26 | 20:51

2
ПРОЯСНЯВА СЕ, ЗЛАТЕН ДЕН Е! ВЪН ОТ ЕС! ОТ ТУК НАТАТЪК НАЙ-НАКРАЯ СЕ ВИЖДА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НА НАРОДА НИ! АМИН!!!

2016.06.26 | 20:51

3
няма светло бъдеще, докато виновните за разсипията на България са на свобода! Долни комунисти!
И Българския народ

2016.06.26 | 20:51

1
Почернихте за 26 г. със забулени.Чети и се информирай,за да не правите просташки изказвания.Срам за Българската нация е политик,който работи против собствената си родина.

Добави коментар

Водещи новини