Огнян Златев: ЕС е в безпрецедентна ситуация след референдума във Великобритания

  • 24 юни 2016 11:13

  • 1333
  • 0
Огнян Златев: ЕС е в безпрецедентна ситуация след референдума във Великобритания
© Булфото

Ние сме в абсолютно безпрецедентна ситуация и нямаме на какво да стъпим, за да търсим някакви примери от миналото. Така коментира днес във Варна резултатите от референдума във Великобритания ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев.

По думите му трябва да се изчака официалната реакция на ръководителите на ЕС и на самия министър-председател на Великобритания и тогава ще може да се коментира. "Не можем да коментираме нещо, което досега не се е случвало", посочи той и допълни, че всеки има право да прави каквито и да е предвиждания и спекулации, просто защото сме в безпрецедентна ситуация.

Златев каза още, че сутринта е слушал Би Би Си и самите те не са наясно дали британският министър-председател ще подаде веднага молбата за напускане на ЕС и за активиране на чл. 50, или някой друг трябва да го направи, трябва ли да се правят нови предсрочни избори във Великобритания. Това са все неща, които тепърва ще трябва да се решават и затова може би е по-добре да не се поддаваме на емоциите и да изчакаме с по-трезва глава, посочи Златев.

На въпрос възможно ли е, ако се тръгне към излизане на Великобритания от ЕС, да се стигне до обрат в този процес, Златев каза, че това могат да кажат юристите, пише БТА.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини