Путин: Гледищата на Москва и на Пекин по международните въпроси са много близки

  • 24 юни 2016 09:36

  • 1841
  • 2
Путин: Гледищата на Москва и на Пекин по международните въпроси са много близки
© Getty Images/Guliver

Интервюто на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за Синхуа, дадено в навечерието на утрешното му посещение в Пекин, предизвика много голям интерес в Китай и в света. Това заяви днес пред ТАСС генералният директор на Синхуа Цай Минчжао.

"Президентът Путин: съвместната ни дейност с (китайския държавен глава) Си Цзинпин е движеща сила на руско-китайските отношения", цитира част от интервюто на сайта си Синхуа.

Лидерът на Русия отбелязва "безпрецедентното равнище на взаимно доверие" в отношенията с Китай. Гледищата на Москва и на Пекин по международните въпроси са много близки или съвпадат, заявява той. Москва приветства китайските инвестиции на руския енергиен пазар, посочва Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Инициативата на Си Цзинпин "Икономически пояс на Пътя на коприната" е навременна, интересна и перспективна, добавя руският президент.

Синхуа разпространи вчера интервюто му на китайски, английски, руски, френски, арабски и испански, каза Цай. "Както личи от днешните сводки, то се цитира в голям брой чуждестранни медии, качено е на всички големи сайтове.

"Зная, че президентът Путин работи с напрежение през дните на Международния икономически форум в Санкт Петербург, където се редуваха проява след проява. Но той успя да отдели почти един час, за да ми даде интервю. Като говорим за държавни глави, подобно внимание е рядко нещо", изтъкна шефът на Синхуа.

"В интервюто се отрази огромното внимание, което президентът Путин отделя на китайско-руските отношения и на визитата си в КНР на 25 юни", допълни Цай. Той изрази благодарност към руския лидер за "цялостното му доверие към Синхуа" и даде висока оценка за организационната помощ на ТАСС в осъществяването му.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1841 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХА-ХА-ХА-ХА

2016.06.28 | 11:56

2
Много му е драго на Вожда на Изостаналите да се нареди до Големите и да подчертае, че мненията им по много международни въпроси съвпадат -- подтекста е ,че и от тях зависи нещо , така ,както зависи от Големия Китай !
братския китайски народ

2016.06.28 | 11:56

1
Китайците идат и ще ги учат да дялкат клечки и да ядът ориз

Добави коментар

Водещи новини