Украинският Менгеле трупа популярност в социалните мрежи

  • 24 юни 2016 07:07

  • 3626
  • 1
Украинският Менгеле трупа популярност в социалните мрежи
©

В Русия заведоха задочен съдебен процес срещу бившия украински лекар-реаниматолог Александър Чернов за подстрекателство и използване на забранени методи за водене на война, пише mk.ru.

В социалните мрежи той вече е популярен като "Доктор Месо" и "Украинският Менгеле".

Припомняме, че преди седмица Чернов разказа в украинска медия, че по време на работа в болница в Енакиево, е използвал медицински препарати, с които е умъртвявал постъпили при него опълченци. Медицинските му познания му позвалявали да го направи така, че да не може да се установи причината за смъртта. Освен това в интервюто Чернов нееднократно повтаря тезата си, че лекарите, които лекуват опълченците, фактически помагат на врага и Хипократовата клетва не може да им бъде оправдание.

"Него тук всички го познават. Като лекар никога не е имало някакви оплаквания от него, работеше като всички. Но като човек. Ще кажа само, че не е бил приятел с никого и когато напусна, никой не страда особено. Но никого не е убивал. Всичко, което разказва сега, няма никакво отношение към реалността. Той просто е нямал възможността да нанесе такава вреда. Още повече, че в нашата болница никога не е имало случай лекари да убиват пациенти, каквито и да са те. Навярно Чернов е искал да придобие популярност и затова е измислил тази тема, но всичките му думи - са лъжа от начало до край," разказва завеждащият реаниматологическото отделение в градската болница на Енакиево Даниел Еляшов.

Междувременно Чернов, който след напускането си се мести в Киев, се къпе в неочаквано дошлата слава и никак не се притеснява от причинения от него скандал. Нещо повече - на страницата си във Фейсбук, той публикува списък с медиите, които според него са излъгали и са го превърнали от "герой" в убиец. Той се кани да ги съди всичките, но засега си търси адвокат.

"Струва ми се, че имаме работа с психически болен човек, който си е измислил цялата тази история, за да намери начин да стартира политическа кариера. Но идеята му е неудачна, защото по-голямата част от украинското общество даже не му обърна внимание. Хората се почукаха с пръст по четоро и продължиха по делата си. Всички разбират, че никой уважаващ себе си лекар никога не би нарушил Хипократовата клетва," коминтера пред руския сайт украинският политик Константин Бондаренко.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3626 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Луд ,по луд , Москов

2016.07.11 | 18:19

1
И ние си имаме д-р Менгеле !Казва се д-р Московле !Неговите методи са по-"добри " от тия на лудия украинец !Вече дават резултат !

Добави коментар

Водещи новини