Над две хиляди лекари са преминали обучение по хомеопатия

  • 23 юни 2016 13:17

  • 2355
  • 0
Над две хиляди лекари са преминали обучение по хомеопатия
©

Лекарите, преминали обучение по хомеопатия, са 2200, каза д-р Петко Загорчев, председател на Българската медицинска хомеопатична организация.

В Закона за здравето изрично е посочено, че хомеопатия имат право да практикуват само лекари, допълни той. Няма точни научни доказателства за действието на хомеопатията, такива каквито има за конвенционалната медицина, но на практика тя повлиява отговора на организма за справяне с болестните причинители, обясни д-р Загорчев, цитиран от БТА.

Той обясни, че хомеопатията помага да се отключат реактивни процеси в организма за справяне с болестта. Мит е, по думите на д-р Загорчев, че за ефект от хомеопатично лечение трябва дълго време, тъй като има продукти, които се използват и за остри състояния. Той подчерта, че хомеопатичните продукти не са хранителни добавки. Не може да се получи предозиране с хомеопатични продукти, защото те носят информация само към болните тъкани, каза проф. Людмил Пейчев, декан на Фармацевтичния факултет към Медицинския университет в Пловдив.

Проф. Пейчев изрази мнение, че хомеопатията помага на широк спектър заболявания, но не е панацея. В писмо, изпратено от хомеопатичната организация до председателя на Българския фармацевтичен съюз, се подчертава, че всяка подмяна на разреждането на даден хомеопатичен продукт, както и степента на разреждането му, могат да доведат до неуспех в лечението и дори до пълното му компрометиране.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини