Дъждовете и градушките нанесли щети върху 32 000 декара земеделски земи (снимки)

  • 23 юни 2016 11:28

  • 2579
  • 1
Дъждовете и градушките нанесли щети върху 32 000 декара земеделски земи (снимки)
© Булфото

Вследствие на дъждовете и градушките към момента щети има върху 32 000 декара земеделски земи, които ние сме обследвали чрез областните служби по земеделие. Това съобщи днес във Варна министърът на земеделието Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Тя обясни, че категорично в това няма да има съществени отражения за общия баланс на произведената продукция. Ще пострадат най-много фермерите, чиито площи попаднаха под ударите на градушките или проливните дъждове, допълни Танева.

Според министъра дъждовете и градушките са наистина в пъти повече в сравнение с по-миналата година, която беше рекордна. Танева обясни, че обемът на използваните противоградови ракети са близо три пъти повече над средните равнища.

Тя каза още, че в момента върви обществено обсъждане на модела за противоградова защита. Предвижда се да се пращат такси, срещу което държавно предприятие ще осъщестява противоградова защита над територията на цялата страна и всички поземлени имоти, като южна България ще е с ракетни площадки, а Северна България - по самолетен способ. Надявам се в кратко време да стигнем до финала и законодателна промяна, с която да бъде внедрен моделът, обобщи Танева.

Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и кметът Иван Портних присъстваха на откриването на обновения булевард "3 март" във Варна и на нова детска спортна площадка, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2579 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.15 | 18:39

1
Срещнали се педал и свиня !Абе модератора и Свинетка ....

Добави коментар

Водещи новини