Шефът на КЕВР: Токът няма да поскъпва заради плащане на оборудването за АЕЦ "Белене"

  • 23 юни 2016 11:12

  • 963
  • 3
Шефът на КЕВР: Токът няма да поскъпва заради плащане на оборудването за АЕЦ "Белене"
©

Токът няма да поскъпва заради плащанията, които НЕК трябва да направи към руската компания "Атомстройекспорт" за произведеното за АЕЦ "Белене" оборудване, коментира пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов.

Плащанията са съгласно решение на Арбитражния съд в Париж, оповестено през миналата седмица.

Българските граждани трябва да бъдат спокойни, че нито стотинка няма да се увеличи цената на тока заради изплащане на задължение за придобиване на изработено от "Атомстройекспорт" имущество, каза Иван Иванов. По думите му в рамките на следващите години НЕК постепенно трябва да изплати задълженията си за АЕЦ "Белене", така както и за "Цанков камък".

Това са задължения, които НЕК трябва да плаща от своята печалба, а не чрез цената на тока, подчерта председателят на КЕВР., цитиран от БТА Те няма да бъдат включени като разходи в ценообразуването, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
963 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.27 | 15:00

3
lujec maikati daiba
А Ти вярваш ли си ?!??

2016.06.27 | 15:00

2
НЕК ще плаща от печалбата си за 20 години грешки на ПОЛИТИЦИ ?! А и Къде е тази печалба при изкупуването на тока от Марици и ВЕИ-та.Но да кажем че вярваме ....НЕК е Държавна фирма която е структурно определяща за България. Държавна = от данъците ни !!! НЕ бе няма да се плаща чрез цената на тока просто през данъците ще да е ;-)

2016.06.27 | 15:00

1
Aбе ,софиянци ,камъни нямате ли ?Счупете му главата на тоя песоглавец !

Добави коментар

Водещи новини