Отвара на Ванга спасява Митьо Очите

  • 22 юни 2016 21:23

  • 9602
  • 0
Отвара на Ванга спасява Митьо Очите
©

Чудодейна отвара на пророчицата Ванга ще спасява тежко ранения несебърски наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите. Надупченият с пет куршума мафиот щял да започне да промива пораженията от оловото в тялото си още другата седмица, носи мълвата в Бургас.

Митьо Очите е ранен при гангстерски сблъсък с Божидар Гаеоргиев - Божо Кравата в заведението му 4 You в курорта Слънчев бряг преди две седмици. В престрелката е убит гардът на мафиота - Александър Алексиев-Водолаза, а Никола Маринов - Кольо Магарето е прострелян в таза, пише "България днес".

Идеята за вълшебната рецепта на Ванга подхвърлила майката на авер на Очите. Най-близките му съратници решили да спасяват боса си с чудодейната отвара на Ванга. Те били силно притеснени от реалната опасност той да развие инфекция след операциите, които претърпя. Лекарите определят състоянието на Очите като стабилно. Все още обаче съществува риск за живота на пациента именно заради застрашаващата го инфекция. Според медици, ако се стигне до такова положение, то може да бъде овладяно с много силни антибиотици, вливани венозно, но лечението е трудно и дълго.

Аверите на Очите обаче искали пълни гаранции за живота на шефа си, които, естествено, нито един лекар не може да даде в подобна сложна и тежка ситуация. Заради това мутрите на Очите били твърдо решени да прибегнат към методите за лечение на баба Ванга, след като разбрали за чудодейна й отвара. Вълшебният извлек се правел от билката зарасличе, или както е по-популярна - черен оман, който расте до 800 метра надморска височина, по влажни места и дерета. Името на растението говори за неговите лековити свойства. Според рецептата на Ванга три клонки от растението зарасличе се варят в един литър вода, докато тя остане наполовина.

След това течността се прецежда и с нея се правят промивки на поразените места по тялото. Процедурите продължават, докато раните зараснат. Вълшебното действие на билката се дължи на веществото алантоин, което стимулира регенерацията на тъканите.

Чудодейните свойства на зарасличето се използват още от древността. Тогава ваните с черен оман били много популярни при жените с по-лековато сексуално поведение, преди да се омъжат. Те се киснели в тях, за да възстановят девствената си ципа и да измамят бъдещите си съпрузи, че са недокоснати от мъжка ръка преди брака. В историческите хроники няма данни дали процедурите са били успешни.

Легендите за вълшебната билка дали надежда на аверите на Очите, че тя ще помогне и на него. Насърчени от народните вярвания, те щели да отидат да наберат зарасличе преди изгрев на Еньовден, в четвъртък. Поверието гласи, че тогава билките имат най-силна лековита сила. Нейната мощ ставала още по-голяма, ако растенията са събрани от района на светилища. Според запознати дебеловратите авери на Очите вече са набелязали за операцията си два хълма край Несебър. Единият бил до село Брястовец, а другият - край село Бата. И на двата хълма в древността е имало светилище на тракийския бог конник Херос. Аверите на Очите щели да занесат събраните от двата хълма билки на майката на своя другар, която им разкрила вълшебната рецепта на Ванга, за да приготви отварата за боса им. Мутрите на Очите обаче са изправени пред още един проблем, който на този етап не е ясно как ще решат, разкриват запознати. По думите им лекарите няма да допуснат външни лица да се докосват до раните на пациента им, а камо ли да ги обработват с мазила, различни от изписаните от тях лекарства.

 

Растението е токсично

Използването на черен оман е ограничено в Австралия, Нова Зеландия, Канада и Германия заради токсичните алкалоиди, главно пиролизидини. Въпреки това не е ясно дали отровните вещества присъстват в цялото растение. Изследователите са открили незначителни количества на токсини в проби от сушени надземни части на черния оман. В някои от тях обаче канцерогените напълно липсвали.

При изучаването на растението най-висока концентрация на токсини са открити в корена му. Той съдържа почти два пъти повече отрови от надземните части. Заради наличието на пиролизидни алкалоиди вътрешният прием на черен оман не се препоръчва. Те се унищожават, когато се прави отвара от надземните части.

Последвайте канала на

Novini.bg
9602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини