Зам.-главен прокурор се извини на полицайка от ГДБОП

  • 22 юни 2016 10:17

  • 4109
  • 2
Зам.-главен прокурор се извини на полицайка от ГДБОП
© Булфото

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов се е извинил на разследващата полицайка от ГДБОП Любомила Ценова, а тя е оттеглила исковата си молба срещу него, съобщи "Капитал". Ценова заведе граждански иск за обезщетение, тъй като Сарафов я е обиждал по време на съвещание в прокуратурата. Поводът е делото за укриване на 14 млн. лв. данъци от фирма "Агромах". Делото започна след акция на прокуратурата и ГДБОП през март.

Според Сарафов Ценова се е опитала да провали делото с повторен разпит на свидетел. На 13 май разследващият екип е извикан в кабинета му. Присъстват и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, както и заместникът му по разследването Стефан Джолев. Тогава Сарафов пита защо са провеждани нови разпити на свидетели в присъствието на адвокат, бивш служител на ГДБОП, близък на един от разследващия екип и освободен от МВР заради съмнения за корупция. Един от свидетелите заявил, че намерените в офиса на "Агромах" 1 млн. евро били негови и той ги оставил там на съхранение.

"Следващият "любопитен" момент от дейността на разследващите полицаи беше една странна молба от лице, в която същият заявява желанието си да бъде разпитан, претендирайки, че иззетите 1 млн. евро са негови. Без да се докладва тази молба на наблюдаващия прокурор, разследващият полицай Ценова е провела разпит на лицето, в който последният посочва, че тази огромна сума кешови пари е лично негова (без да уточни откъде я притежава, платил ли е данъци върху нея и т.н.), като я е предоставил на собственика на фирма "Агромах", за да я съхранява, тъй като свидетелят нямал вяра нито банките, нито пък на трезорите", заяви Сарафов в позиция, след като се разбра за делото срещу него.

Според "Капитал" Сарафов се е извинил, а в молбата, с която оттегля иска си, Ценова е записала, че го прави в "дух на добра воля и разбирателство" и предвид факта, че "Борислав Сарафов е изразил съжаление за нанесените ми обиди".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4109 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.22 | 11:12

2
Най-важното и на дневен ред е - да се батише следствието, иначе всичко ни е у ред. Следствието е виновно за всичко! Но ако следовател беше водил разследването,едва ли щеше работата да се осере толкова добре.
КОРУПЦИЯ НАВСЯКЪДЕ

2016.06.22 | 10:53

1
ЩОМ И РЗСЛЕДВАЩИТЕ В ГДБОП МАНИПУЛАРАТ ИЗХОДА ОТ РАЗСЛЕДВАНЕ В ПОЛЗА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КАКВО ИМА ДА СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО НЕ СЕ СПРАВЯМЕ С ПРЕСТЪПНОСТА

Добави коментар

Водещи новини