Созопол ще посрещне "Аполония" за 32-ри път с над 70 събития

  • 20 юни 2016 11:44

  • 1413
  • 0
Созопол ще посрещне "Аполония" за 32-ри път с над 70 събития
©

Трийсет и второто издание на Празниците на изкуствата "Аполония" ще се състои от 1 до 10 септември в Созопол, съобщават организаторите. Тази година "Аполония" отново ще събере на едно място най-големите артисти на българската и на международната театрална, кино, поетична, литературна, художествена, дизайн, фотографска, архитектурна, балетна и музикална сцена с техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Близо 10 събития дневно предвижда разнообразната и наситена програма на Фестивала, като "Златните билети" за пълен достъп до всички артистични събития от календара вече са в продажба. Официалното откриване на тазгодишното издание на "Аполония" ще бъде поставено с концерт на Биг бенда на Българското национално радио със солисти Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и диригент Антони Дончев.

В следващите вечери на сцената на Амфитеатъра "Аполония" посетителите ще имат възможността да се насладят на изпълненията на Поли Генова, Графа, "Д2" и Любо Киров, "Фондацията" и Бургаската филхармония, "Тоника", Иво Папазов и оркестър "Тракия", "Jeremy?", ансамбъл "Филип Кутев".

За поредна година основни локации на събитията от програмата ще бъдат още читалище "Отец Паисий", където ще има театрални постановки и прожекции на българско кино, Археологическият музей - за рецитали, акустични и вокални концерти, Художествената галерия - за изложби на Теофан Сокеров, Андрей Лекарски, Калин Николов, Димитър Труканов, Иван Бахчеванов, Стойко Сакалиев, Темелко Темелков.

Вечерите на фестивалната програма ще завършват в Клуб "Аполония" - Сцена ОББ, с джаз изпълненията на Антони Дончев, Тиери Мейяр, Хилда Казасян, The Teachers, Милен Киров, Александър Леков и Стоян Янкулов, Теодора Енаке-Аиша и Теодосий Спасов, Камелия Тодорова и Живко Петров, Белослава, Мирослава Кацарова и Андрония Попова-Рони.

Празниците на изкуствата "Аполония" са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация "Аполония", създадена през 1991 година.

Първото издание на Фестивала е през 1984 година. Всяка година в рамките на 10 дни сцените на "Аполония" в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експериментални и нестандартни решения в областта на всички изкуства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини