Бивше златно момиче: Никой не е вменявал на момичетата, че задължително трябва да са на върха (видео

  • 16 юни 2016 08:27

  • 41949
  • 0
Бивше златно момиче: Никой не е вменявал на момичетата, че задължително трябва да са на върха (видео
© Булфото (архив)

Лично не познавам Цветелина Стоянова. Знам със сигурност, че в отбора не е имало проблеми. Никой не е наторвавал момичетата, за да се стигне до този тежък инцидент.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившата световна и европейска шампионка и настояща треньорка по художествена гимнастика Юлия Байчева. Не мога да си представя какво се е пречупило в Цвети, за да вземе това решение. Никой не е вменявал на момичетата, че задължително трябва да са на върха. Не става въпрос и за връзки. В спорта няма връзки. Никой в отбора не е казвал - ти трябва. Изборът си е бил на момичетата. Няма такава преса, за каквото се говори. Натоварванията при нас бяха много по-големи. Аз бях лабилен състезател. Приемах всичко много тежко - да се изложа, да изложа съотборничките. Тази моя тревожност, дали ще се справя, се появи в тийнейджърските години. Това си беше моя лабилност. Никой не ми я е наложил. Винаги съм знаела, че мога да се откажа, разкри Байчева.

При нас никога не се е казвало - задължително медали. Казваше се - трябва да работите. Когато станах световна шампионка, се отказах на два пъти. Не можех да се справя с психическото и физическото натоварване. После се върнах, разговаряхме и продължих с друг треньор. Искам да кажа, че нещата никога не са били толкова крайни, колкото се представят. Има напрежение, но във всяка една професия го има. Винаги е имало право на избор, категорична беше Байчева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
41949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини