В София няма да има драстично съкращаване на легла в общинските болници

  • 08 юни 2016 17:20

  • 1984
  • 0
В София няма да има драстично съкращаване на легла в общинските болници
©

В София няма да има драстично съкращаване на легла в общинските болници. Над 45 хиляди столичани годишно ползват медицински услуги в общинските здравни заведения. В болниците ще бъдат съкратени само леглата, от които няма нужда, коментира зам.кметът Дончо Барбалов пред БНР.

Там, където се налага, е в резултат на анализ на дейността от гледна точка на медицински показатели, от гледна точка на финансови показатели, на всяко отделение сме гледали заедно с управителите на болниците, с директорите, така че всички са участвали в този диалог. Имаме едно пълно разбиране, там, където се налага съкращаване на легла, че това са на практика легла, които не са били добре използвани в последните години. Това не е в ущърб на пациента, а по-скоро с цел подобряване ефективността на лечебните заведения.

Във всяка болница има известен брой. Целта е да не се правят масови съкращения, но истината е, че там, където имаме, примерно, 50 процента използване на леглата, да постигнем по-добра използваемост, защото всяко легло е свързано и с разходи.

Заради натрупани задължение към НАП, към Здравно-осигурителните и Социалните фондове е освободен от длъжност директорът на 30-то ДКЦ д-р Велизар Дилов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1984 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини