Учителка обиждала децата с „цървул“ и „келеш“ - уволниха я

  • 07 юни 2016 12:46

  • 20497
  • 8
Учителка обиждала децата с „цървул“ и „келеш“ - уволниха я
©

Учителка от пазарджишко училище е била уволнена заради обидни думи по адрес на децата. Наричала ги „келеш“ и „цървул“ и родителите подали жалби срещу преподавателката. Това стана ясно от дело в местния Окръжен съд, където изгонената обжалва наказанието си, но магистратите отказаха да уважат молбата й и я осъдиха да заплати 300 лв. разноски на Начално училище“ Васил Друмев“, където работила, съобщава "Монитор".

Първата случка се разиграла на 19 март м.г. в едни от четвъртите класове в школото, където се провеждала самостоятелна работа. Учителката забелязала, че едно от момичетата има листове с решени задачи и го обвинила, че преписва. Тъй като се държала грубо с детето, то цяла седмица ходило разплакано и травмирано на училище и родителите се оплакали.

От  Комисията за предотвратяване и противодействие на училищния тормоз между ученици, родители и учители приели, че с действията си преподавателката е нарушила трудовата дисциплина, като е уронила публично честта и достойнството на ученичката. Втората случка за обидно държане спрямо ученици се разиграла същия ден, но в коридора, където двама ученици играели с телефоните си, като се смеели и говорели на висок глас. Учителката, минавайки покрай тях се спряла и отправила към тях репликите „Келеш" и „Цървул". 

Буквално думите на образователката били - “Ти си най-големият цървул, който познавам в това училище, заедно с оня келеш…“ и назовала името и на другия третокласник. Тъй като децата не знаели какво означава думата „келеш“, потърсили значението й в интернет, оплакали се на класната си, а тя пък предала за случилото се на директорката на учебното заведение.

Обидните квалификации стигнали до ушите и на родителите на двете момчета, които подали жалба до училищното ръководство и до образователния инспекторат в града и директорката на школото наказала въпросната просветителка с „предупреждение за уволнение“, а по-късно последвало и освобождаване от работа. И Районният съд в Пазарджик, и Окръжният обаче отхвърлиха претенциите на уволнената като неоснователни и потвърдиха санкциите за непристойното й поведение.

Последвайте канала на

Нора Виткова
20497 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
родител

2016.09.18 | 23:59

8
По сьщият начин се отнасят и сьс сина ми в неговото училище.Но нищо не можем да направим, тя не само ги обижда но ги и бие .Пускахме жалби до кьде ли не и нищо никои не обрьща внимание . Дори ни правят нас родителите на ненормални че се жалваме.Директорката не си мьрда праста за децата принудиьа ме да си преместя детето не им трябват деца които са им пречка да си вьршат бесчинствата.Потресена сьм в какьв свят гивеем .И какво вьспитание очакваме да имат децата ни .Насилници и льжци!
Възмутен

2016.09.18 | 23:59

7
То едва ли без нищо са ги нарекли така, но виждате ли по-важно е, че се почувствали унижени. А за униженията на учителите кой ще помисли? При това положение цървулите и келешите ще се множат.
Shoni

2016.09.17 | 02:49

6
Е да, понякога истината боли, но може би трябва да се употребяват по нежни думи.

2016.09.17 | 02:49

5
Е поне не е забременяла от тях.
pepity

2016.09.17 | 02:49

4
jenata ne e zbarkala jalko za kele64etata
Родител

2016.09.17 | 02:48

3
А факта, че се е опитвал да препише и не си признава пред родителите, това някак си минава между другото. Ако не е наказвана, не могат да я уволнят, да я накажат, уволнението е проява на тормоз. Резултатите от изпитите са категорични, имаме проблем с мисловните функции на бъдещето поколение! Това е по-сериозно от уволнението на една учителка, която си е изпуснала нервите и се нуждае от психологическа подкрепа, а не от наказание. Директорката ще си плати за тези действия!
Ico

2016.06.11 | 16:32

2
Мдам,истината никога не е приятна за слушане.Особено за келешите,цървулите и техните родители!
родител

2016.06.09 | 07:48

1
Замислете се дали така щяхте да мислите ако това бяха вашите деца?????Тогава коментирайте....

Добави коментар

Водещи новини