Световна технология за пречистване на водката се прилага у нас

  • 07 юни 2016 10:59

  • 3138
  • 5
Световна технология за пречистване на водката се прилага у нас
©

Българите ще бъдат сред малкото привилегировани в света консуматори на водка, които ще могат да опитат най-съвременна технология за пречистване на високоалкохолната напитка посредством благородния метал и един от най-силните катализатори – платината. Технологията на производство е въведена в началото на годината у нас в широко известна наша марка, отличително разпознаваема с концепцията си за парти, купон и добро настроение и търсена заради качеството й на 83 пазара в света. Иновационната филтрация е вече в търговската мрежа, докато международните партньори на марката ще се запознаят с нея на ексклузивното й световно представяне в Кан, Франция, през октомври тази година, но ще имат възможността да я въведат на своите пазари през 2017 г.

Технолози разясняват, че пречистването се случва чрез филтърни елементи, в които е дозиран активен въглен с имплантирана пластина вътре в активните центрове. През тях минава готовата напитка, като потокът или скоростта на преминаване на течността и времето се определя от технологичния екип органолептично (дегустационно) и чрез химични анализи на различни показатели в акредитираната лаборатория на производителя. Платината е бъдещето в производството на водка в световен план, а към момента е най-съвременната технология за обработка и пречистване.

Инвестицията в иновативния метод е значителна и непосилна за повечето производители, но е оправдана за марки, които имат голямо разпространение на международните пазари. Не е известно друга марка у нас да притежава тази технология за постигане на съвършено качество, а на световната сцена водките, пречистени от платина, се броят на пръсти. Досега водка Flirt бе сред малкото собственици на патент за сребърна филтрация, определяна като най-добра до момента. Ефикасността на метода бе доказан и пример за това са множеството международни награди, които водката печели под името Flirt Silver Filtered. Затова производителите й правят нова крачка напред, вкарвайки в технологията на производството платинената филтрация, с която Flirt Platinum Filtered ще бъде достоен конкурент на високия клас водки в световен план.

Последвайте канала на

Novini.bg
3138 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.07.15 | 11:23

4
А стига с долнопробните ви ментета.Водката и джина в кочината ,които се продават за 37,5 градуса са след домашно измерване със спиртомер 28 градуса.Толкова за българските мошеници.

2016.07.15 | 11:23

5
Затова ли приятел от Бг като ми дойде на гости в Англия и се напи от 3 питиета на другия ден пита каква е тази водка дето го "убила " така бързо? Той се хвали че за закуска си "шляка" по толкова и после зааминава по работа а тук на "острова" сигурно било от "времето". вов, там сте големи смешници.

2016.07.15 | 11:23

3
абе кой ти пие вече алкохол бе.... той е по-отровен и от цигарите
Ивайло

2016.06.07 | 20:54

2
Водката е страхотна, личи си, че е правена по модерна технология
разбирач

2016.06.07 | 17:40

1
Мноу сме значи наред,даже и ментетата са по свитоуна теунология, брей, брей.Туи бутилче ни беши ли запазена марка на ЦАР Киру бря.

Добави коментар

Водещи новини