В две разградски села се провеждат избори за кмет

  • 05 юни 2016 10:00

  • 1058
  • 0
В две разградски села се провеждат избори за кмет
©

В две разградски села се провеждат избори за кмет на кметство. Изборният ден в лознишкото село Каменар е започнал навреме и в спокойна обстановка, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Лозница Румяна Костадинова.

По думите й към този момент няма жалби и сигнали за нарушения. Гласували са близо 70 души от имащите право на глас 467 избиратели в населеното място.
Кандидатите за кметския пост в Каменар са трима - Ниязи Хюсеин от ДПС, Ерол Тахсин от ГЕРБ и Емилиян Емилиянов от Реформаторския блок.

Жителите на кубратското село Мъдрево ще избират между Салим Мустафа от коалиция "Време за промяна" и Мустафа Ялама от ДПС. Председателят на Общинската избирателна комисия в Кубрат Мариета Борисова заяви, че изборният ден протича нормално и към момента няма подадени жалби. Право на глас в селото имат 842 души. Избирателните секции са три, от които една подвижна. По думите на Борисова избирателната активност в селото към момента е много висока, като само в една от секциите своя вот са упражнили повече от 100 души.

До нови избори в селата Мъдрево и Каменар се стигна, след като съдът отмени резултатите от вота миналия октомври, заради изборни нарушения.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини