ГЕРБ ще обявят кандидатурата за президент през септември

  • 04 юни 2016 14:40

  • 2295
  • 4
ГЕРБ ще обявят кандидатурата за президент през септември
© Булфото

В ГЕРБ обмислят да обявят кандидатурата за президент през септември, в навечерието на предизборната кампания. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред журналисти в черноморския комплекс "Албена".

Структурите на партията са в кондиция и точно затова нищо не налага първи да обявим кандидатурата за президент. Знаем, че ранното оповестяване на кандидатпрезидентската двойка ще провокира повече политически популизъм, много политическо противопоставяне, а в момента държавата се нуждае от стабилност, заяви Цветанов. В отговор на журналистически въпрос заместник-председателят на ГЕРБ уточни, че не смята за правилно да се каже дали ще бъде даден приоритет на кандидатурата на мъж или жена за държавния пост. В ГЕРБ критерият винаги е бил дали човек е подходящ за дадената длъжност, дали даденият човек, когото издигаме, ще може да получи както подкрепата на партията, така също и на българските граждани, каза Цветанов. По думите му кандидатурата, която ГЕРБ ще издигне, е "обществено добре стояща и доста разпознаваема" и точно затова не се налага ранното оповестяване.

По-рано в словото си пред Четвъртата политическа академия на Жени-ГЕРБ, която заседава в черноморския комплекс, Цветанов заяви, че президентските избори ще бъдат атестат за подкрепата на парламентарното мнозинство и на правителството и всяка победа на ГЕРБ е гарант за стабилност и устойчивост.

Пред форума заместник-председателят на ГЕРБ коментира "новите политически играчи - Марешки и Слави Трифонов", които целят публична изява и да разбият мнозинството. Цветанов добави, че новите политически играчи в България и Европейския съюз са популистите, които могат да бъдат преодолени чрез системните партии.

Политическата академия на женската организация на ГЕРБ събира близо 200 участнички от областните структури в страната.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2295 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бакъря

2016.06.07 | 09:01

4
Когото и да посочат,ще бъда"избран".

2016.06.05 | 10:15

3
Парадоксално е, циганите не са комунисти, но комунистите са цигани.
РЕАЛ

2016.06.05 | 10:15

2
И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЕДИН ЧОВЕК ЗА ДА БЪДЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ТРЯБВА ДА СА ГЛАСУВАЛИ 50% + 1 ОТ ВСИЧКИ, ИМАЩИ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ И ЖИВЕЕЩИ ПОСТОЯННО НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ТОВА Е КЛАСИЧЕСКИЯ ПРИМЕР.

2016.06.05 | 10:15

1
Тия боклуци откакто са стъпили на власт не престанаха да ни занимават с партийните си интереси, същото правиха и бсп ,на кой му пука за шибаната ви кандидатура?!

Добави коментар

Водещи новини