Даниел Вълчев: Обща кандидатура за президент с ГЕРБ ще навреди тежко на РБ

  • 31 май 2016 18:02

  • 2889
  • 4
Даниел Вълчев: Обща кандидатура за президент с ГЕРБ ще навреди тежко на РБ
©

Без съмнение в България трябва да се направи нещо срещу корупцията и трябва да се започне от главата. Антикорупционният закон няма как да реши проблема, но все пак е важна крачка. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите", част от Реформаторския блок.

С този закон се създава единен орган и се увеличава значително категорията лица, срещу които могат да се предприемат определени действия. Имуществото на заемащите високи държавни постове лица трябва да бъде публично, тъй като при тях корупционният натиск е засилен, подчерта Вълчев.

Той обясни, че с новия закон, ако има конфликт на интереси, автоматично започва проверка на имуществото. Корупцията няма да бъде изцяло стопирана, но човек, който е на висока позиция ще има едно наум, добави Даниел Вълчев. По думите му, магистратите също трябва да подлежат на проверка на имуществото, ако за тях има съмнения за корупция.

Вълчев изрази оптимизъм, че антикорупционният закон ще бъде приет. Според него, в противен случай Реформаторският блок трябва да напусне управлението.

Реформаторският блок ще продължи да съществува поради една много проста причина – според излязло наскоро социологическо проучване всяка от партиите в Блока не събира повече от 1% подкрепа, заяви още Вълчев.

Според него, обединителните тенденции в лявото политическо пространство са преувеличени. По думите му, Реформаторският блок трябва или да издигне самостоятелна кандидатура за президентските избори, или да търси кандидатура в рамките на управляващото мнозинство. Той обаче уточни, че ДБГ е против обща кандидатура на Реформаторския блок и ГЕРБ би навредила тежко на Блока. Даниел Вълчев добави, че ако такова е решението на останалите партии от Блока, ДБГ няма да го блокира, но няма да участва в преговорите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2889 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
стела

2016.11.15 | 21:41

4
на този от варна не вярвайте,не е стока

2016.06.01 | 10:23

3
ВИЕ ОТ РБ СТЕ ЖИВИ-УМРЕЛИ ! САМО ПОКРАЙ ГЕРБ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ ВЪВ ВЛАСТТА , НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ , МИНИСТЪР СЕДЯНКОВ !

2016.06.01 | 10:23

2
Да ви пикам на РБ !!!

2016.05.31 | 22:25

1
a какво се случва с кмета на Пазарджик, Балчик и други местни феодали знайни и незнайни

Добави коментар

Водещи новини