Все повече работодатели преглеждат фейсбука на кандидатстващите за работа

  • 31 май 2016 17:25

  • 4682
  • 3
Все повече работодатели преглеждат фейсбука на кандидатстващите за работа
©

Все повече работодатели преглеждат фейсбук профилите на кандидатстващите за работа млади хора, преди да ги наемат. Разглеждането на профилите в различни социални мрежи на кандидатстващите за работа е застъпено в държави като Чехия и Полша, но е на път да се превърне в тенденция и за България, и в други страни от ЕС, каза във Велико Търново Николай Живков от сдружението "Институт Перспективи".

Неправителствената организация е издала наръчник със съвети към младите хора, в който са посочени добри практики и решения от няколко европейски държави за постъпване на работа и при подаването на документи. Изданието е в тираж 300 бройки и е част от проект по програмата "Еразъм+" на ЕК, уточни ръководителят на проекта Ахмед Куйтов, цитиран от БТА.

В осъществяването на проекта са се включили партньори от Италия, Литва, Полша, Чехия, Естония и Турция. Те са обменили опит по проблемите, свързани с младежката безработица и поощряването на предприемачеството. Проектът "Младите хора - от безработицата към заетостта" е на стойност 21 хиляди евро. По него са се състояли дискусии и семинари с представители на бизнеса, администрацията, академичните среди и доброволческите структури във Велико Търново и Свищов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4682 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Батко Ганьо

2016.06.15 | 17:24

3
Па и ако ти не е из ората дека ги познаваш, апа и ако ти е скриен профило, че ти пръдне на дедовината.

2016.06.01 | 10:20

2
На работодателите не им дреме за фейсбуката на хората за тях е важно да им бачкаш за без пари и най важното а без почивка!
Да ти пикая на държавата

2016.06.01 | 10:20

1
Като си сложа измислено име ще ми проверяват дедовия

Добави коментар

Водещи новини