Корнелия Нинова: Търсим общ фронт, опозиция на ГЕРБ

  • 31 май 2016 16:00

  • 4654
  • 13
Корнелия Нинова: Търсим общ фронт, опозиция на ГЕРБ
© Булфото

Първото от поредицата изнесения заседания на Изпълнителното бюро /ИБ/ на Националния съвет на БСП се състоя днес в Благоевград. ИБ на БСП реши да предложи и да започне незабавни разговори с ръководствата на другите опозиционни парламентарно представени партии и опозиционни партии в местната власт, които нямат свое представителство в парламента, по две теми, съобщи след заседанието председателят на партията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Първата се отнася до общи опозиционни действия срещу правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а втората - БСП да потърси подкрепа за алтернативните си предложения за промяната, която предлага, на политиките в България.

Парламентарната ни група е подготвила и получи днес санкцията на Изпълнителното бюро и ще внесе няколко закона, които отразяват нашата политика за връщането на държавата в икономиката и за ролята на социалната държава, каза лидерът на БСП.

Говоря конкретно за антимонополно законодателство, защита на дребния земеделски производител и потребителите, защита на малкия и среден бизнес, за да осигурим една работеща икономика, която да гарантира приходи, които да могат да служат за основа за развитието на социалната държава и на социалната политика. По-конкретно ще внесем до края на тази сесия два законопроекта.

Единият касае управлението на държавните дружества и държавната собственост, отделянето на това управление от политическата власт, от партийните квоти, от политическите назначения, създаване на условия тези дружества да се развиват, да инвестират и да увеличават възможностите за производство в България, поясни Нинова.

БСП е за спиране на приватизация, на концесиониране, изобщо на действия на дясното правителство, на действия на ГЕРБ, които продължават, по думите й, да разрушават държавната собственост в икономиката.

Подготвен е и също ще бъде предложен закон за създаване на държавно предприятие в земеделието, съобщи още Нинова. Предвижда се то да се занимава с изкупуване на земеделска продукция от дребни производители, нейната преработка, да гарантира пазари и нейната реализация в страната и извън нея. През септември ще бъдат внесени още два такива законопроекта и на база на тези антимонополни политики, които БСП предлага, в защита на българското производство, на малкия производител, ще бъдат поканени на разговор всички опозиционни парламентарни партии и извънпарламентарните, които по места са опозиционни, каза Нинова.

Ще бъде направен социално-икономически и обществено-политически анализ на всяка община, ще се анализира и състоянието на местните структури на БСП и откритите въпроси за решаване. Днес следобед всеки от членовете на ИБ на БСП тръгва за една от общините в област Благоевград за среща с местните структури, каза Нинова. Самата тя ще остане за среща тази вечер с членове и симпатизанти на партията в Благоевград и общината. Ще се водят разговори и за предварителните нагласи за президентската кампания.

Голямата цел е мобилизацията на партията - организационно, като опозиция, като алтернатива на това управление, подготовка както за президентски избори, така и за предсрочни парламентарни избори, заяви лидерът на БСП.

На този етап няма да се разговаря за обща кандидатура за президентските избори, каза Нинова в отговор на въпрос. Вероятно до края на юни - началото на юли този въпрос ще го обсъждаме, тъй като имаме пленум в събота на Националния съвет, на който ще вземем решение за провеждане на вътрешнопартийно допитване по темата за президентската кандидатура, съобщи председателят на БСП.

В отговор на въпрос Нинова сподели личното си мнение, без да ангажира колегите си, че е за широка лява кандидатура. В допитването, което ще проведем, от стартирането му в събота, ако Националният съвет го одобри, няма да има имена, там въпросите ще бъдат принципни, добави тя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4654 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
бойко

2016.06.01 | 17:51

13
Кур,нелия,к,вото и да търсите,уЯ ще ми намерите
Gotinia socialist

2016.06.01 | 17:50

12
Sas Slavi Chalgara napravi front,za da se smeem vsischki !!!

2016.06.01 | 11:16

11
смешна другарка
Alen Vega

2016.06.01 | 11:14

10
Гладна кокошка,просо сънува. Бая са огладнели от столетницата.

2016.06.01 | 11:14

9
ЗАВИСИ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ИЗВАДЯТ ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ ЗА ДА СИ КУПЯТ ОПОЗИЦИЯ.ЦИГАНИТЕ НА ВСЕКИ КАНДИСВАТ СТИГА ДА СИ ПЛАЩА

2016.06.01 | 11:14

8
Нинова ,едно е вярно ,че ставате за опозиция ,за която толкова много мечтаеш .Електората иска ,да печелиш избори и да си на власт ,а опозиция е всеки ,който не е на власт .Толкова е лесно да постигнете тази мечта .
още 100 години

2016.06.01 | 11:14

7
Упозицияяяяя
naco

2016.06.01 | 11:14

6
За коя ГЕРБ става въпрос,другарко/г-жо Нинова ,за ТАЗИ която бе създадена да ПРИКРИЕ ДАЛАВЕРИТЕ,КРАЖБИТЕ на БКП-БСП ли???
аз

2016.06.01 | 11:14

5
Какъв фронт, бе, госпожо Нинова?! Барикади ли ще издигате?! Пушките ли ще вадите?! По горите ли ще тръгнете?! В кой век живеете?! Един приятелски съвет от мен: Разкарайте мафиотите от ръководството! Обновете 90% от него с нови, не корумпирани, хора и тогава може да почнете да мечтаете, че хората ще спрат да свързват партията ви с мафията!

2016.06.01 | 11:13

4
Търсете други мърши за коалиция , за да можете да го поемете на изборите на ГЕРБ колективно , по-малко ще боли !

Добави коментар

Водещи новини