Брат на Хитлер е починал като бебе от хидроцефалия

  • 31 май 2016 14:57

  • 12269
  • 0
Брат на Хитлер е починал като бебе от хидроцефалия
©

Брат на Адолф Хитлер е починал като бебе от хидроцефалия, предадоха Ройтерс и БТА, позовавайки се на австрийски историк.

Откритието може да хвърли нова светлина върху нагласите на диктатора, жертви на чиито фашистки режим стават десетки хиляди хора.

Историците дълго време са смятали, че Хитлер е имал трима по-големи братя и сестри - Густав, Ида и Ото, всички от които починали преди неговото раждане през 1889 г. в австрийския град Браунау ам Ин. Справка за смъртните случаи, направена в градските регистри от историка Флориан Котанко, обаче показва, че Ото Хитлер се е родил три години след Адолф - на 17 юни 1892 г. Братът на бъдещия диктатор е починал шест дни след раждането от хидроцефалия - състояние, характеризиращо се с повишено вътречерепно налягане вследствие на абнормно натрупване на гръбначно-мозъчната течност в мозъка.

"Откритието ще промени заключенията на много биографи на Хитлер за неговото умствено развитието като единствено оцеляло дете, радващо се на внимание без съперничество от страна на майка си Клара. Как се е справил с раждането и смъртта на брат и дали е бил наясно с неговото състояние? Въпросът дали подобно събитие се отразило върху нагласата на Хитлер към хората с недъзи, остава открит", казва Флориан Котанко.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини