Суперхрани за супер енергия

  • 31 май 2016 10:43

  • 3325
  • 0
Суперхрани за супер енергия
©

Има едни изключително популярни 5 храни, които ни дават необходимата енергия за целият ден. Колкото повече ги консумиране, толкова по-добре, пише "Блиц".

Ето кои са те

Орехи

Орехите съдържат триптофан – важна аминокиселина, помагаща на тялото да произвежда серотонин. Този т.нар. „хормон на щастието” се грижи за доброто ни настроение и ни помага да преборим стреса.

Аспержи

Аспержите са един от най-добрите източници на фолиева киселина, позната още като витамин B9. Тя е необходима за синтеза на хормоните – допамин, серотонин и норадреналин. Те от своя страна пък ни помагат да се справим с лошото настроение.

Пресен чесън

Този вкусен пролетен зеленчук съдържа алицин, отговорен и за специфичната му миризма. Но може да направи чудеса с фигурата ни, защото ни помага в борбата с килограмите. Алицинът ни предпазва от преяждане, като стимулира усещането за ситост в мозъка.
Бобови храни - Бобът е друга много подходяща храна, ако сме на диета.

Спанак

Спанакът е чудесен източник на желязо, също е и важен елемент в състава на червените кръвни телца – които се грижат да снабдят кръвта ни с кислород, а оттам и с енергия.

Артишок

Ако се задъхвате, докато изкачвате стълбите, значи трябва да хапвате артишок. Ценното в него е минералът магнезий, чиято липса ни кара да се чувстваме уморени. Един среден артишок съдържа 77 mg магнезий, като необходимата дневна доза за жени е 320 mg.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини