Депутат от РБ: Има две опции за излъчването на десен кандидат за президент

  • 30 май 2016 11:38

  • 2753
  • 3
Депутат от РБ: Има две опции за излъчването на десен кандидат за президент
© Булфото

Има две опции за излъчването на десен кандидат за президент. Това каза в Русе в отговор на въпрос заместник-председателят на СДС и депутат от Реформаторския блок /РБ/ Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Според него първата опция е да се търси възможност за участие на управляващото мнозинство на изборите с обща кандидатура.
"Трябва обаче да чуем мнението на най-голямата партия - ГЕРБ. Не можем да бъдем ние инициаторите в тази посока. Ако те решат и ни поканят, ние ще участваме в преговорите", каза Христов.

Ако не се постигне съгласие в рамките на управляващото мнозинство, Христов заяви, че РБ трябва да има задължително свой кандидат.
Според него той трябва да бъде излъчен чрез т.нар. "открити вътрешни избори", на които всички граждани ще имат право да гласуват.
По повод на призива на ДСБ към останалите партии от РБ за провеждане на обединителен съюзен конгрес на Блока преди президентските избори, Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в заяви, че според него е деликатен и много труден въпросът за саморазпускането на наличните формации и изграждането на нова единна.

"Трябва да се съсредоточим за избора на проевропейски ориентиран кандидат за президент", заяви Христов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2753 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.05.31 | 11:08

3
Има две опции или педал ,или пак педал ! Трябва на всяка цена ,да се отстоява "задната "позиция !Разрешено е само за крави и за крави от ЕС !

2016.05.31 | 11:07

2
Кой пък ще гласува вас? Вие сте по-зле и от герП

2016.05.31 | 08:56

1
В никакъв случай отрепка , готова да ближе г.ъза на изостаналите 100 години след маймуните крепостни !

Добави коментар

Водещи новини