Модели срещу Victoria’s Secret

  • 30 май 2016 09:44

  • 4683
  • 1
Модели срещу Victoria’s Secret
© GettyImages

Всяка красавица в модния бранш мечтае един ден да дефилира по подиума на Victoria’s Secret. Договорът с популярната американска марка за бельо се смята за върхово признание в модния бизнес.

Някои модели обаче открито се противопоставят на модния гигант. Причините за това са стереотипите за женска красота, промотирани от ангелите, и жестоките изисквания на компанията към физическата форма на моделите, представляващи бранда.

Случаят „Ерин Хедъртън“

27-годишната американка Ерин Хедъртън получава шанса да дефилира за Victoria‘s Secret през 2008, а само две години след това се окичва и с бленуваните ангелски крила, които носи до 2013. Преди няколко месеца тя разкри причините, накарали я да се откаже от ангажимента си към модния гигант. Оказва се, че за да бъде част от бляскавите ревюта и фотосесии на Victoria’s Secret, e преминала през тежки периоди на гладуване, изтощителни тренировки и състояние на депресия. Хедъртън споделя, че преди последните си две ревюта за марката е била помолена да свали килограми.

През 2013 година решава да приключи договора си с компанията именно заради безумните изисквания към външния й вид. През 2013 моделът се подлага на изтощително натоварващ фитнес режим, но така и не успява да отслабне: “Бях депресирана, защото се трудех толкова усърдно, но тялото ми сякаш ми се противопоставяше. Стигна се дотам, че една вечер, след като се прибрах от тренировка, стоях загледана в чинията си и си помислих, че може би просто не трябва да ям“.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
4683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Киро

2016.05.31 | 08:27

1
Да ви имам проблемите кифленски. Като не ти изнася, късаш договора и в Мак Доналдс.

Добави коментар

Водещи новини