Кирилов: Борисов има качества да бъде държавен глава и ни е много ценен

  • 29 май 2016 20:26

  • 9794
  • 8
Кирилов: Борисов има качества да бъде държавен глава и ни е много ценен
©

Народният представител от групата на ГЕРБ Данаил Кирилов коментира най-актуалните теми от последната седмица, както и въпросът, който вълнува мнозина напоследък - ще се кандидатира ли Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за президент в ефира на Канал 3.

"Аз съм убеден, че в тази тежка ситуация, която предварително се нажежи, мисля, че политическото решение на ГЕРБ ще бъде най-мъдрото, най-сериозното и най-далновидното! Премиерът отдавна е доказал качества и способности да бъде държавен глава.

Истината е, че той ни е най-ценен, той ни е силата, въпрос на преценка дали в изпълнителната власт или в Президентството, но това не би трябвало да бъде анализ на един член от ГЕРБ!".

Данаил Кирилов заяви, че дебатите по конституционната реформа продължават се водят. Конституционните въпроси пак ще бъдат повдигани скоро във връзка с промените на втората част на Закона за съдебната власт. Това е факт и в дебата, който се случва в Съвета за съдебна реформа, който е при министъра на правосъдието. Той е на финала на обсъждането и приемането на втората част.

Данаил Кирилов обясни, че ангажиментът на Народното събрание за първо четене е бил до края на февруари, а второто четене на практика е започнало от началото на март. В момента продължава последният етап, който според народния представител от ГЕРБ може да бъде наречен ревизионен етап на член 14.

По думите на Кирилов след провеждането на референдума за електронното гласуване и решението на парламента вотът на избирателя е бил не задължителен, но достатъчно убедителен. 1,7 милиона българи са подкрепили електронното гласуване и тази воля е била подкрепена и с решение на Народното събрание.

На Правна комисия е било възложено обсъждането за прилагане на електронното гласуване. До този момент е имало внесени, но неразгледани от Народното събрание 7 – 8 законопроекта.

Комисията по правни въпроси на второ четене не е допуснала промени освен една, тя касае технологията на подготовката на избирателния списък на секцията в чужбина. Според госта в студиото на "Беновска пита" било очевидно, че с оглед на предишни внесени законопроекти на ПФ и други политически сили е било взето решение от Правна комисия, но с недостатъчна подкрепа в пленарна зала.

Данаил Кирилов категорично подчерта, че няма ограничаване, който и вариант да се вземе, и този, който е обнародван в Държавен вестник, и ревизирания вариант, няма ограничения за гласуването в чужбина. Някои биха възразили, че е отпаднало автоматичното формиране на секции. Наистина един от трите вида секции, които са се формирали досега, е бил именно този на автоматичните секции на базата на исторически данни, но и по настоящия режим няма никакъв проблем ръководителят на дипломатическо или консулско представителство да използва тези данни и те ще се използват както от ЦИК, така и от ръководителя на консулското представителство, но няма да се допусне случай като този в едно полско населено място, където са били инцидентно 250 българи и би трябвало автоматично да се открие секция, но тях ги няма в момента.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9794 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ina

2016.05.30 | 18:57

8
ako boiko stane prezident gerb shte se razpadne zashtoto tam ima mnogo apashi
han

2016.05.30 | 18:57

7
Универсален!Става за див каратист,охранител,пожарникар,кмет,премиер,че и за президент!

2016.05.30 | 18:57

3
Пълно е с гейберски манафи!

2016.05.30 | 18:57

6
И педали ,и педали !К.урвите не ги броим !

2016.05.30 | 18:57

5
Тоя не става за нищо. Бръщолеви глупости.

2016.05.30 | 18:57

4
ГЕРБ и Тиквата са ходят на П,УТКАТА СИ МАЙНА ! ДА ЖИВЕЕ ВОЛЕН !
gost

2016.05.30 | 18:57

2
Na izborite,elektronno shte glasuvat okolo12-13 miliona Balgari .!!!

2016.05.30 | 18:57

1
tikvata ima ka4estva samo da krade...i da lapa kura na turcite

Добави коментар

Водещи новини