Николина Ангелкова: Очакваме един много добър летен сезон (видео)

  • 29 май 2016 12:09

  • 1508
  • 4
Николина Ангелкова: Очакваме един много добър летен сезон (видео)
© Булфото

Посещенията на чуждестранни туристи за Великден и майските празници в България са с 5% повече от миналата година, съобщи министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

От началото на годината до април посещенията на чужденци у нас са се увеличили с 11% в сравнение с 2015 г., като само за април ръстът е 26%, приходите до март са с 6-7% повече. Гостите са предимно от съседните страни – Гърция, Румъния, Македония, Сърбия, Турция.

Заявеният интерес на база ранни записвания по данни на чуждестранните туроператори, местните такива, асоциации и на базата на анализи ни дават основание да очакваме един много добър летен сезон, каза министърът на туризма. Отбеляза, че в момента пазарът е изключително динамичен. На руския пазар много от записванията са в последния момент, тъй като хората следят курса на рублата и тя много влияе при вземане на решение. Ангелкова посочи, че работят в посока на масово присъствие и реклама на този пазар, данните от ранните записвания показват ръст от около 30%.

“България има огромен потенциал и ние трябва да направим всичко възможно да го използваме и то във високия сегмент”, подчерта Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

Усилията на Министерство на туризма са насочени към този висок сегмент и това ще се случи не с едно щракване на пръсти, а ще стане в годините, когато има изградена ясна визия и стратегия и тя се следва последователно.

По отношение на сигурността и спокойствието, министър Ангелкова увери, че всички институции в страната ни са на място и работят по превенцията в обстановка на бежански натиск.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1508 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.05.30 | 10:29

1
за КОЙ
ДЕМОкрация

2016.06.02 | 18:48

4
За тия дето си направиха хотели по морето от държавни пари и държавни земи.

2016.05.30 | 12:34

3
Ако не бяха затворили Турция и Египет за руски туристи,не знам тази какви щеше да ги говори!?Факт е,че дори при тази ситуация кой знае какъв бум на резервации у нас няма!30% повече е нищо в сравнение с търсещите дестинации!
Ку.рю

2016.05.30 | 10:29

2
В Гърция ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини