Откриха цигари да плуват в резервоар, пълен с гориво (снимки)

  • 27 май 2016 13:42

  • 2181
  • 0
Откриха цигари да плуват в резервоар, пълен с гориво (снимки)
© Агенция "Митници"

9000 къса (450 кутии) контрабандни цигари Karelia задържа митническа мобилна група при проверка в района на Митнически пункт Капитан Андреево. Тютюневите изделия са задържани при два случай, информира Агенция "Митници".

При първия случай е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф" с българска регистрация. Шофьорът, български гражданин, декларирал, че пренася 400 грама тютюн за пушене. При извършената щателна митническа проверка, в резервоара на автомобила са открити 120 кутии цигари от марката Karelia. Те били увити в целофан и плували в горивото. На лицето е съставен акт за извършено митническо нарушение, а тютюна беше задържан за митническо направление.


При втория случай е проверен лек автомобил „Пежо", с който пътували мъж и жена, български граждани. Пътниците декларирали, че носят общо един стек цигари. При щателната митническа проверка митническите служители забелязали, че в кухини от двете страни на задната седалка са укрити тютюневи изделия. След като шофьорът на автомобила отказал да съдейства за изваждането на цигарите, митническите служители се заели да демонтират корите. От двете кухини са извадени 330 кутии цигари (30 стека Karelia Slims и 3 стека Karelia Ome), за които е съставен акт за установяване на административно нарушение, а за декларираните, но превишаващи разрешения безмитен внос, цигари бе издадена разписка за задържане.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини