Политолог: Борисов ще се кандидатира за президент

  • 27 май 2016 09:53

  • 3615
  • 3
Политолог: Борисов ще се кандидатира за президент
© novini.bg

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се кандидатира за президент, прогнозира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Александър Маринов.

По думите му, това е причината премиерът да отлага обявяването на кандидатурата на ГЕРБ за предстоящия вот. Александър Маринов допълни, че Георги Първанов е неизбираем кандидат, а от АБВ не могат да се надяват на участие в балотаж. Политологът не изключи възможността за издигането на обща кандидатура между АБВ и БСП.

„И ръководството на АБВ, и новото ръководство на БСП, са заинтересувани само от това по някакъв начин да влязат във властта, защото за АБВ въпросът е за непосредственото им оцеляване, а за другите е въпрос на укрепване на новото ръководство. Възможни са два варианта. Единият е, че на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г наистина не му издържат нервите - той и без това е много уплашен – и решава да се кандидатира за президент, защото смята, че е сигурно избираем. Тогава въпросът е какво ще се случи след Борисов, ако бъде избран. Другият вариант е, ако Борисов не се кандидатира и тогава изборите бъдат спечелени от хипотетичен обединен ляв кандидат. Тогава ще се направи голяма коалиция между БСП, АБВ и ГЕРБ и не е много ясно кой ще бъде министър-председател, може би самият Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г“, коментира доц. Александър Маринов.
Той допълни, че времето за издигане на кандидати е минало, а това означава, че партиите не са уверени в предложенията си. АБВ и БСП отправят поглед не към президентските избори, а към това, което ще се случи след тях, каза още политологът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3615 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ако не знаете

2016.05.30 | 16:37

3
За какъвто и да се кандидатира,няма шанс да бъде избран без да фалшифицира изборите.
Адаам

2016.05.30 | 16:36

2
Е колко неук политолог трябва да си за да се изкажеш като тъпак. Ако го направи е чао с политиката! Губи позиций и става безличен

2016.05.27 | 13:19

1
Шъйгуйбаумамата тоя апашпенчо !

Добави коментар

Водещи новини