Кирилов: Възможен е трети мандат на Първанов

  • 26 май 2016 18:29

  • 6823
  • 3
Кирилов: Възможен е трети мандат на Първанов
©

"За електронното гласуване вярвам, че ще го доживеем и то в рамките на две години. По отношение на гласуването по пощата ние имаме доста консервативно мислене с оглед на запазването на данните. Може пратката да се загуби, може всичко да стане. Това заяви председателят на правната комисия в Народното събрание - Данаил Кирилов.

"При всички положения дебатът по темата е налице. Електорнното и пощенското гласуване нямат достатъчно доверие. Не се притесняваме от конституционен контрол. Правото, което ще се приложи, ще е правилното. Няма да има насилие върху избора на хората", добави той.

"При всички положения новите промени в Изборния кодекс ще бъдат по-добри. Сега сме установили два еднакви критерия, които да действат във всички държави и в Европейския съюз, и извън него. Това го казвам, за да няма притеснения по казуса Лондон. Всички, желаещи да гласуват, ще. Ще се открият и допълнителни секции, до 35, така е внесено в законопроекта. Държавата трябва да има един критерий и да няма привилегировани страни. В протеста на българите в чужбина нямаше нито един глас от Турция, ако сте забелязали", уточни Кирилов.

"Референдумът а Слави Трифонов ще забави изборния процес, ако дойде и този на Марешки - съвсем", смята шефът на правната комисия.

"Най-либералният режим на гласуване в момента е в България и пак сме недоволни. Някак си ние сме доста черногледи", каза той.

"Възможен е трети мандат с прекъсване, ако пропуснем някои малки подробности, но след прекъсването няма проблем за трети мандат. Но, ако трябва да имаме прецизно мнение по Конституция, два мандата стигат". Това обясни по темата за Георги Първанов - дали може да се кандидатира за трети мандат за президент Кирилов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6823 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.05.30 | 02:52

3
Променете конституцията и го направете президент до живот !!

2016.05.30 | 02:52

2
Колко хотела му трябват още ???

2016.05.27 | 18:29

1
По добре е някое животно да кандидатираме за президент, костенурка или нещо от тоя род, пак повече полза ще има от сегашния и миналите президенти, поне няма да ни излага..

Добави коментар

Водещи новини