Фандъкова: На 31 юли ново удължаване на метрото

  • 26 май 2016 15:12

  • 6832
  • 2
Фандъкова: На 31 юли ново удължаване на метрото
©

За миналия програмен период София успя да привлече повече средства, отколкото бяха заложени. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на представяне на изложбата „Първите 10 години на София в Европейски съюз" на метростанция „Европейски съюз", предаде „Фокус".

„Някои от проектите сме забравили, че сме ги осъществили и си припомнихме за социалните жилища, Музея на София, санираните училища, които вече спестяват средства. С европейски средства също така се изгражда и участъка, който е съвсем близо от метрото. На 31 юли ще бъде изцяло пуснато и разширението на втората линия на метрото - от „Джеймс Баучер" до ул. „Сребърна", допълни кметът.

По думите ѝ, вече са започнали изпитанията на отделните системи. „След 20 юни започват и изпитания с движения на влакове без пътници. „С новата метролиния, която е 1 км и 100 м, надминаваме границата от 40 км метро в София. От тях само през последните 6 години бяха изградени над 22 км линии на метрото", поясни градоначалникът.

„Резултатът е впечатляващ. Неслучайно всички гости и Европейската комисия подкрепят този проект. Да се надяваме, че и този програмен период, както и миналия, ще успеем да привлечем за града ни повече средства, отколкото са заложени", добави Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

„Миналият програмен период успяхме да подготвим резервни проекти, да се подготвим добре и да успеем да привлечем повече средства отколкото София при приемането на програмите, можеше да получи. Пример за това са новите автобуси, трамваи и метровлакове, които бяха закупени със средства, които иначе щяха да останат неизползвани по ОП „Околна среда". Също така и част от проекта за метрото се възползва от средства, които щяха да останат от ОП "Транспорт", добави тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6832 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коста

2016.06.17 | 12:07

2
За всеки километър метро да се похвалим, че умря ромката дето ни хвалеше!Иначе дупките по улиците са метър и има повече бездомни кучета от всякога!
petia

2016.06.17 | 12:07

1
Добре де ,от 20 юни до 31 юли ще го пробват ли? Аре да го пускат предсрочно

Добави коментар

Водещи новини