Патриарх Неофит прие първия архиерей на Арменската епархия в България Исаак Бохосян

  • 26 май 2016 13:49

  • 1358
  • 2
Патриарх Неофит прие първия архиерей на Арменската епархия в България Исаак Бохосян
© Булфото

Патриарх Неофит прие днес първия архиерей на Арменската епархия в България Исаак Бохосян, съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Бохосян е приветствал Предстоятелят на БПЦ от името на Негово Светейшество католикоса и патриарх на всички арменци Карекин Втори и го е информирал за предстоящата визита в България на арменския патриарх. Исаак Бохосян е изтъкнал, че за седемте месеца откакто е в

България, се е убедил във високия авторитет на патриарх Неофит и в топлите чувства на българския народ към предстоятеля на БПЦ и към православната църква в България.

На срещата патриарх Неофит е приветствал новоизбрания архиерей на Арменската епархия в България и му е пожелал да преуспява в добрите му усилия и е изразил надежда да се утвърждава християнството в нашата страна, в Европа и света.
Гостът е бил придружен от Рупен Крикориан - председател на Националния съвет на религиозните общности в България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1358 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.26 | 14:46

2
Другари от църквата и ДС , заради вас хората се отдръпват и цари безверие...засрамете се и си спомнете социалната си роля, ненаяли се уроди!!! П.С. вдигнете цената на свещите още, ако обичате!
pavle delibashich

2016.05.26 | 14:44

1
ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА СВИНЯ АГЕНТ НА ДС С ПСЕВДОНИМ СИМЕОНОВ

Добави коментар

Водещи новини