Управляващите се разбраха за облекчаване на вота зад граница (видео)

  • 26 май 2016 12:55

  • 3120
  • 0
Управляващите се разбраха за облекчаване на вота зад граница (видео)
©

Новите изменения на промените в Изборния кодекс са внесени в деловодството на парламента. Те касаят начина, по който българите в чужбина ще гласуват.

Промените се налагат, след като сънародниците ни зад граница изразиха недоволството си срещу рестрикциите. Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното дори наложи вето именно на тези текстове от Изборния кодекс, но то беше отхвърлено в пленарната зала. Управляващите успяха да се споразумеят за облекчаване на вота зад граница.

Сега в текстовете е записано, че българите в чужбина могат да гласуват при поне 60 заявления и ще има ограничения от максимум 35 секции на територията на една страна. Ограниченията няма да зависят от това дали държавата е в ЕС или не.

В същото време партиите от Реформаторския блок отложиха насроченото за днес събиране на Изпълнителния съвет на РБ, на който трябваше да стане ясно как ще се явяват на предстоящия президентски вот. Отлагането е заради отсъствието на лидера на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, както и на друг представител на РБ – лидера на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов. Срещата е насрочена за следващия вторник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини