Връщат бияча на малкия Еци в ареста въпреки тормоза там

  • 26 май 2016 12:26

  • 4423
  • 3
Връщат бияча на малкия Еци в ареста въпреки тормоза там
© novini.bg

Софийският апелативен съд върна в ареста единия от биячите на 3-годишния Христо Велински - Патрик Първев, предаде news.bg.

Припомняме, той и приятелят му Александър Донов са обвинени в опит за убийство на малолетния Христо, когото трябвало да гледат.

Апелативните магистрати отмениха решението на долната инстанция от 18 май, с което Първев бе пуснат под домашен арест заради системен тормоз над него в следствения арест.

Прокуратурата протестира решението с мотива, че престоят на Първев в следствения арест не би бил животозастрашаващ за него.

Адвокатите на Първев изтъкнаха от своя пстрана, че съкилийници тормозят психически и физически Патрик. Съдебно-медицинска експертиза е установила наранявания на челюстта му и счупване на ребро. Съкилийниците му дори го горили с цигара.

Здравословното му състояние е изложено на постоянна опасност, категорични бяха защитниците.

Според експертите обаче състоянието на Патрик не пречи той да пребивава в ареста. Съдиите от долната инстанция хипотетично са посочили, че ако остане в ареста, Патрик може пак да бъде тормозен, заключи САС и го върна зад решетките.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4423 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Киро

2016.06.02 | 21:21

3
Кво го горят и бият, само да го е6ат трябва.

2016.06.02 | 21:21

2
Горкия... тормозели го били... а той като е бил и тормозил 3 годишно дете?... Я в затвора, аман от толерирани престъпници!
Пешо манафа

2016.05.27 | 10:52

1
СРАМОТА! Къде е БХК да защити бедния престъпник?

Добави коментар

Водещи новини