ДПС ще подкрепи промените в Закона за енергетиката

  • 26 май 2016 11:32

  • 2644
  • 1
ДПС ще подкрепи промените в Закона за енергетиката
© Булфото

ДПС ще подкрепи промените в Закона за енергетиката. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Рамадан Аталай, по време на дебатите по първо четене на промените в Закона за енергетиката, които предвиждат въвеждането на 5% вноска във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ от приходите на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и "Булгартрансгаз", предаде  „Фокус”.

„Идеята за стабилизиране на енергийната система не е идея само на ГЕРБ или на колегите, които са вносители на промените. Тя е една идея, от както Изпълнителната власт от 2008 година насам допусна определени грешки и трябваше да се вземат рестриктивни мерки, за да се въведе стабилност в енергийната система”, посочи Аталай.

„Когато по времето на управлението на Орешарски ние предложихме диференцирания подход и всеки, колкото вреда е нанесъл на енергийната система, по толкова да плаща, тогава ГЕРБ и другите политически сили бяха против този подход. Очакваха правителството да падне, за да седнем и да вземем това решение, за да направим така, че енергийната система да бъде стабилна”, допълни още той.

Рамадан Аталай определи като притеснителен факта, че в мотивите на законопроекта е записано, че въвеждането на вноска от 5% във Фонда е продиктуването от падането на цената на свободния пазар се покачи, тогава ще върнем ли 5-те процента”, попита Аталай.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Политика от турчин

2016.05.29 | 14:41

1
Е като маймуна пред компютър.

Добави коментар

Водещи новини