Тежка катастрофа между ТИР и автобус, 15 души са в болница (обновена)

  • 25 май 2016 18:05

  • 18523
  • 0
Тежка катастрофа между ТИР и автобус, 15 души са в болница (обновена)
© Булфото (архив)

Катастрофа между автобус и ТИР е станала при разклона за сливенското село Камен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни, няма загинали при инцидента. Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре. В 15.05 часа, на тел. 112 постъпил сигнал за катастрофа между автобус и ТИР, възникнала на около 40 м преди разклона за сливенското село Камен. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и Бърза помощ. Според първоначалните данни, при изпреварване, автобус с бургаска регистрация, пътуващ в посока Ямбол, се е ударил челно в движещия се в насрещното платно товарен автомобил с чужда регистрация.

При пътния инцидент са пострадали 15 души – двамата водачи и 13 пътници. За лечение в сливенската болница са настанени двамата водачи и седем от пасажерите, други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол. По сериозно е състоянието но шофьора на автобуса, сред останалите няма тежко пострадали. На мястото на катастрофата се извършва оглед. Продължава работата по изясняване на причините, довели до инцидента. Движението в района е спряно в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочват през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

Девет души са в Спешното отделение на сливенската болница след катастрофата, съобщиха за от пресцентъра на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, цитирани от БТА. Двама от тях са приети за лечение в болницата, като единият е с открита фрактура на левия крак, а другият - с рана на ръката. Уточнява се състоянието на останалите пациенти.

30 учители са пътували в катастрофиралия автобус. Преподавателите са празнували 24 май във Велико Търново, пък съобщи БТВ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
18523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини