Плевнелиев: България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията

  • 25 май 2016 16:00

  • 1345
  • 7
Плевнелиев: България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията
© Булфото (архив)

България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на работна среща с генералния секретар на Международната организация на франкофонията /МОФ/ Микаел Жан, която е на посещение в България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Българският държавен глава е дал висока оценка на поставените пред организацията цели и постигнатите резултати в служба на мира, демокрацията и човешките права и свободи. Президентът Плевнелиев и генералният секретар на МОФ са изразили готовност за съвместни действия в рамките на организацията за подобряването на достъпа до образование, превенцията на радикализацията и социалното изключване при младите хора. "Светът е изправен пред голям брой предизвикателства. Само заедно и обединени можем да възстановим баланса", е казал президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на разговора.

Държавният глава и Микаел Жан са споделили и позицията за необходимостта от засилване на търговско-икономическото сътрудничество между държавите членки на МОФ. България работи за засилване на икономическите си връзки с Африка и членството в Международната организация на франкофонията разкрива възможности за нови партньорства, е посочил президентът Плевнелиев.
Генералният секретар на МОФ е придружила държавния глава на празничното шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Президентът е обърнал специално внимание на огромното значение на празника за българската нация. "България е една от държавите, които най-рано са развили своя собствена азбука", е припомнил държавният глава. По време на разговора президентът Плевнелиев е изразил надежда МОФ да подкрепи българската кандидатура за поста генерален секретар на Организацията на обединените нации Ирина Бокова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1345 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Аз казах

2016.05.26 | 09:11

7
България е горда със собствения си език и култура. Стига вече чуждопоклоничество. Писна ми от продажници !

2016.05.26 | 09:11

6
СМОТАНЯК!! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ТОЯ
ГОРД БЕДНЯК

2016.05.26 | 09:11

5
ВИЕ СТЕ ГОРДИ СЪС НАЙ БЕДНОТО НАСЕЛЕНИЕ В ЕВРОПА НАЙ НИСКИ ЗАПЛАТИ И НАЙ ОГРАБВАНАТА ДЪРЖАВА.БРАВО ГОРДЕЙТЕ СЕ

2016.05.26 | 09:09

2
Горд е !С офшорките си и къщите си ,а вие си лижете х.я за сол !Макар ,че и Пинокио добре лиже ,ама чужди !

2016.05.26 | 09:11

4
Не ти ли омръзна да се излагаш бе евроатлантически родоостъпник?

2016.05.26 | 09:11

3
Стига си лъгал, франкофоните. Ние сме лидер сред славянговорящите защото нашия език е матрицата на славянските езици.
ъъъх

2016.05.26 | 09:08

1
българия наистина е горд член но ти си мек член

Добави коментар

Водещи новини