Прозорецът на втория пилот от разбилия се египетски самолет прегрял преди падането

  • 25 май 2016 09:38

  • 23002
  • 0
Прозорецът на втория пилот от разбилия се египетски самолет прегрял преди падането
© Getty Images/Guliver

Катастрофиралият самолет на "Иджипт еър" не е показвал технически незиправности преди излитането от летище "Шарл де Гол" в Париж. Това показват даннните в техническия дневник, подписан от пилота преди старта, съобщава египетският в. "Ал Ахрам", който публикува на сайта си сканиран документа, предаде Ройтерс.

Освен това се посочва, че полет MS804 е излъчил 11 "електронни съобщения", свидетелстващи за нормална работа на двигателя, започвайки от 21.09 ч. по Гринуич на 18 май. Първите две показвали, че двигателите са функционирали. Третото съобщение е постъпило в 00.26 ч. по Гринуич на 19 май, минути преди загубата на комуникация с борда, и показвало повишаване на температурата на прозореца на втория пилот. Самолетът продължил да подава съобщения през следващите три минути преди изчезването му от екраните на радарите с 66 души на борда - пътници и екипаж, уточнява БТА.

Според източника, преди да излети от Париж, самолетът е бил прегледан от щатния техник на "Иджипт еър", без да регистрира каквито и да било неизправности, което е отразено в бордовия дневник на командира на полета.

Припомняме, че пътнически самолет A320 на "Иджипт еър", изпълняващ полет от френската столица до Кайро, изчезна от радарите сутринта на 19 май. На борда имаше 66 пътници и членове на екипажа. Всички загинаха. Останките на самолета бяха открити в Средиземно море, близо до гръцкия остров Карпатос.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини