Хиляди бургазлии присъстваха на празничното шествие по повод 24 май

  • 24 май 2016 11:21

  • 1331
  • 0
Хиляди бургазлии присъстваха на празничното шествие по повод 24 май
©

Хиляди бургазлии присъстваха на празничното шествие по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

То бе предвождано от представители на бургаското духовенство, кмета на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кмета Йорданка Ананиева, министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателя на Общински съвет - Бургас Костантин Луков, бургаски депутати, общественици. В шествието се включват ученици от 31 училища, деца от 24 детски градини, студенти от двата бургаски университета, преподаватели и представители на културни институции. То започна от пл. ”Тройката”, като премина през главните улици „Александровска” и „Богориди” и приключи пред КЦ „Морско казино”. В момента официалните гости присъстват на празничния концерт на открита сцена „Охлюва” под надслов „Българинът знае своя народ и език”.

Пресечките на ул. "Богориди" - улиците "Лермонтов", "К. Фотинов", "Цар Симеон I", бул. "Демокрация" са затворени заради шествието, а на кръстовищата има екипи от полицаи. Празничната програма на Община Бургас ще продължи с още един концерт „Фолклорна палитра“ от 12 часа на пл. „Атанас Сиреков”. В същия час в Дружеството на художниците на ул. "Александровка" 22 ще бъде връчен призът "Млад художник на годината".

Последвайте канала на

Калина Христова
1331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини