Близо 30 трабанта дефилираха по улиците на Разград

  • 23 май 2016 17:23

  • 2963
  • 0
Близо 30 трабанта дефилираха по улиците на Разград
© Булфото (архив)

Близо 30 трабанта дефилираха днес по улиците на Разград. Събитието е в рамките на Тринадесетото издание на националния събор на трабантите в Лозница.

Организатор на проявата е новоучреденият Национален клуб "Трабант" - Лозница, който е наследник на регионалния клуб "Трабант". Съборът се организира всяка година по повод на 24 май - Денят на славянската писменост и култура. Тази година ще протече в два дни. В първия ден, днес, собственици на соцвозилата представиха на разградчани своите коли. В ретро парада се включиха привърженици на марката трабант, членове и бъдещи такива на клуба от цялата страна.

Председателят на Националния клуб "Трабант" Ангел Пеев обясни, че членовете на клуба са близо 40. Те са на възраст от пет до 75-годишни с най-разнородни професии. Между тях има възпитаник на детска градина, лекар, професор, бизнесмени и др. Самият Пеев бе пристигнал за дефилето и събора с трабант, целият изрисуван с героите от филма "Ледена епоха". Той разказа, че колата е направена специално за абитуриентския бал на сина му, а картините са били изрисувани от най-добрия варненски художник. Казва, че страстта му към трабантите е от младежките му години. Освен този трабант, Пеев притежава още три автомобила от същата марка.

Атракцията на дефилето бе петгодишният Димитър Тодоров от Каварна. Той е най-младият член на клуба и ще се се включи за първа година в събора със своя автомобил "Москвич". Мини колата е направена от баща му Тодор Тодоров, който също е фен на ретро автомобилите. В колекцията си има три москвича, две аудита и два трабанта. Най-старият автомобил, който дефилира из улиците на Разград и ще се включи в Тринадесетото издание на събора в Лозница е произведен през 1964 година - Трабант 600. Той се управлява от дългогодишния председател на клуб "Трабант" в Лозница Съби Събев.

Утре, 24 май в 10 часа автомобилите ще бъдат разположени на площада в центъра на Лозница, където ще бъде положено началото на Тринадесетия национален трабант събор. След това всички ще се отправят в колона из улиците на града, а от там до центъра на Лозница, където ще се състои събитието. В програмата са предвидени допълнително атрактивни и занимателни игри, свързани с германските возила. Ще бъдат раздадени награди в две категории мъже - жени и специална награда "Купа на кмета", която ще бъде връчена от кмета на Лозница Айхан Хашимов, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини