И "Фиат-Крайслер" заобикаляли нормите за замърсяване?

  • 23 май 2016 09:08

  • 5201
  • 4
И "Фиат-Крайслер" заобикаляли нормите за замърсяване?
© Getty Images/Guliver

Германските регулаторни органи имат сериозни подозрения, че италианско-американската автомобилна група "Фиат-Крайслер" (Fiat Chrysler) e манипулирала двигателите на автомобилите си, за да заобиколи нормите за замърсяване на въздуха подобно на германския гигант "Фолксваген" (Volkswagen), твърди германският в. "Билт ам Зонтаг".

Федерална служба за автомобилен транспорт (KBA) е изпратила доклад в този смисъл до Европейската комисия и италианските власти, посочва седмичникът, цитиран от Франс прес.

В четвъртък германското правителство разкритикува "Фиат", че не желае да сътрудничи, след като италианският автомобилостроител отказа да отговаря пред други власти освен италианските въпреки установените наскоро в Германия нередности с вредните емисии при германски дизелови автомобили.

Вследствие на скандала със "Фолксваген" германските власти извършиха проверки на вредните емисии при дизеловите модели на всички производители, продавани в Германия. Проверките показаха нередности при 16 марки, включително Фиат.

Според "Билд ам Зонтаг" тестовете, извършени от КВА с модел на "Фиат", са показали, че системата за филтриране на отработените газове се дезактивира след 22 минути - две минути след края на стандартна проверка за замърсяване.

В резултат на това азотният оксид, който е силно замърсяващ, се изхвърлял в атмосферата в 10 пъти по-големи количества от разрешеното, показва докладът на германската служба, цитиран от вестника.

В четвъртък "Фиат" трябваше да разясни въпроса пред германските власти, но според германското правителство адвокатите на компанията в последния момент отменили срещата. В писмо италианската компания посочи, че единствено италианските власти имат правомощията да дават оценка на замърсяващите емисии на автомобилите й, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5201 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Балтийско Море възмутено от наркомaни в AUDi

2016.12.14 | 10:36

4
Edno AUDI с нагло престъпни високо активни скенери монтиран вместо безопасни фарове уврежда толкова колкото десет хиляди Белаза за хиляда километра пробег/45 тонни//
Гост

2016.12.14 | 10:36

3
Всички са един дол дренки, и кого ще излъжат..... природата. Един ден ще обясняват на внуците си как еко колите им са направили така че въздуха да е толкова мръсен. Голямо лицемерие по цял свят, света е една лудница в момента.
Budinov

2016.11.02 | 20:09

2
Как ви се ще да набутате всички в кюпа,ама не става.Американците са достатъчно умни и мислите ли че биха пропуснали некой, пък бил той и фиат-краислер.Те за пари ще обвинят и майките си
ОКолната среда възмутена от обратNи наркомани

2016.06.04 | 13:57

1
Edin автомобил с нагло престъпни високо пробивни китайски скенери /сложени допълнително по указание на ПЕдалите от Евросъюза //като дневни светлини Уврежда за сто километра пробег толкова колкото деведесет парни локомотива тип"БАБА МЕЦА" за педесет хиляди километра

Добави коментар

Водещи новини