Пловдивският полицай: Мачкат ме, искат да ми лепнат убийството на родителите ми

  • 22 май 2016 15:51

  • 30204
  • 4
Пловдивският полицай: Мачкат ме, искат да ми лепнат убийството на родителите ми
©

Те не искат просто да ми лепнат убийството на родителите ми, а каквото и да е, за да ме отстранят от МВР. Ето така се мачка един български офицер, който не работи по статуквото и по поръчкаджийски истории. Това заяви пред журналисти в съдебната зала полицаят Венцислав Караджов, чиито родители бяха намерени убити във вторник в Пловдив.

"Мен ме разкарват като панаирджийска мечка по различни районни управления и арести, за да ми изфабрикуват нещо. Аз не съм извършил нищо противозаконно", каза още Караджов. Той категорично отрече да е убил родителите си. "Даже не ги знам къде са, а трябва да се погрижа да бъдат погребани", добави той.

По думите му всичко срещу него било "поръчково" и е свързано с работата му в икономическа полиция. Той обаче не пожела да посочи кой го е поръчал, тъй като щяло да има последствия за него, докато е в ареста. "Всичко си има предистория, която не може да се скрие", посочи Караджов, цитиран от "24 часа".

Районният съд го остави за постоянно в ареста с аргумента, че има опасност да извърши ново престъпление. По делото са събрани доказателства, че Караджов многократно е предоставял пистолет "Глок 17" на 14-годишния си син, за да стреля. Съдийката посочи, че при разпита на детето в присъствието на психолог то признало, че поне 10 пъти е гърмяло с оръжието. Имало и свидетели, които видели, че момчето е стреляло в началото на май в горичката край пловдивското село Дедево. Самият полицай твърди, че това са "пълни глупости".

"Глок" е пистолет с голям заряд, който не може да бъде удържан от дете. Никога не съм обучавал сина си как да борави с оръжие", твърдеше полицаят. Той се разплака в съдебната зала, след като стана ясно, че синът му се нуждае от психолог, тъй като е силно стресиран.

"Кой дава право на полицията да разпитва детето до 1 часа през нощта без мое знание. Защо не ме попитаха? Аз съм неговият родител, аз съм настойникът", разстроена беше и съпругата на полицая Каля Караджова. По думите й последните събития със задържането на Венцислав Караджов са отключили старо заболяване у сина й. Заради непрекъснатите скандали между семейството и възрастните Цветан и Божурка Караджови момчето изпаднало в състояние на предкома, загубило паметта си, лежало в неврология.

"Само изрод би могъл да посегне на родителите си. Абдурдно е да подозират Венци в такова нещо", каза Каля Караджова. Тя твърди, че в неделя, когато според съдебните медици е извършено двойното убийство, е била през цялото време със съпруга си.
Съпругата на полиция Каля Караджова бе в съдебната зала

Полицаят ще може да обжалва постановената му мярка за неотклонение "задържане под стража". Ако го направи, следващото заседание пред Окръжен съд ще е на 26 май от 15:30 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
30204 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
опа

2016.08.04 | 14:44

4
Тиквата се чуди как да си прави пиар акций на гърба на нещастните хора! Ако не съм прав... че този изрод и унищожител на майка България бойко щяхте ли да четете как 13-14г ученици се друсат с дрога всеки ден?
ЮРУУУУУУУУУУУУУУШ

2016.05.26 | 11:40

3
Бъркаш го с Хахото , твоя духовен наставник !
Адаам

2016.05.26 | 11:40

2
Мафията има дълги ръце и този полицай от икономическа полиция го е загазил сериозно
Емигрант

2016.05.26 | 11:40

1
Не се учудвам че всички сте големи актьори, г-н следовател! Никой не иска да ти го лепне убийството а искат да ти го спестят , затова засега трябва да се правиш на жертва! Този случай е за първокласник така че бегом зад решетките до живот /ако можеш да го преживееш/!

Добави коментар

Водещи новини