През юни стартира новата Програма за морско дело и рибарство

  • 21 май 2016 19:02

  • 3192
  • 1
През юни стартира новата Програма за морско дело и рибарство
© Булфото

През юни ще стартира новата Програмата за морско дело и рибарство 2014 - 2020 г. Това е съобщила министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри в Поморие, където заедно с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са присъствали на официалното откриване на рибарско пристанище, съобщиха от Министерството.

Тя е подчертала, че за първи път в този програмен период е създаден Консултативен съвет по рибарство, чрез който се отразяват исканията на сектора. Министър Танева е обявила, че насоките за кандидатстване по мярка 2.2 "Продуктивни инвестиции в аквакултура" вече са публикувани. "Мярката е насочена към бизнеса. Проекти до 50 000 евро ще са по облекчен режим, като по този начин даваме предимство на малките рибари, които кандидатстват", е казала още министърът. Тя е допълнила, че с цел Програмата да стигне до по-голям брой заинтересовани лица, има ограничения за това колко средства може да усвои един бенефициент.

Проектът "Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище - гр. Поморие" е на обща стойност 9 722 549,24 лв. Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м.

Една от най-съществените дейности при изграждането му е укрепването на бреговата ивица и строителството на предпазен вълнолом, съставен от зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Част от този вълнолом служи за защита на подходния канал при входа на акваторията. Крайбрежният хелинг на пристанището осигурява места за още 36 рибарски лодки. Има изградени три нови сгради - за рибна борса, за административно обслужване и за ремонтни работилници.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3192 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ален Вега

2016.05.22 | 16:14

1
Браво на кмета Алексиев и екипът му. Честито на Помориици и хилядите почиващи през сезона на 2016г. През 2017г. ще пуснат и ''Аѝвазовски Парк''.Чудесни новини.

Добави коментар

Водещи новини