Пловдивският митрополит подкрепя зарята за Великден

  • 21 май 2016 18:34

  • 2395
  • 2
Пловдивският митрополит подкрепя зарята за Великден
© Булфото

Пловдивският митрополит Николай се обяви в защита на зарята за Великден, станала повод за вчерашното отстраняване на председателят на столичния храм "Св. Александър Невски" архимандрит Дионисий, съобщава БТВ.

При откриването на нов храм в Хасково митрополитът, който преди години лично ръкоположи Дионисий, не пожела да коментира отстраняването.

"Заря има на много места на Великден, не само във България, в много епархийски центрове и на нашето отечество, и в Гърция, и в Русия, и в други страни на православния свят. Естествено е някой да се подразни от това. През комунизма беше забранено даже камбаните да се бият на Великден, други ги дразни златото на куполите върху "Св. Александър Невски", обясни митрополит Николай.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
vat

2016.05.23 | 18:53

2
Дадох минус по-погрешка,съжалявам.
alexn

2016.05.22 | 12:40

1
Мен ме дразни липсата на свещеници в Родопите!!! Митрополита вместо да политиканства инвместо да бъде популист да вземе да се развърти из Родопите, че няма кой да му отвори църквите!!! БПЦ много изостава от нуждите на народа... вместо заря за 1200 лева, да бяха пратили свещеник за 3 месеца за тези пари по смолянските села и да направи заря в душите на миряните не заря в небето! СРАМОТА!

Добави коментар

Водещи новини