Родител на болно дете: Всички сме виновни за блатото, в което сме

  • 21 май 2016 08:45

  • 1753
  • 1
Родител на болно дете: Всички сме виновни за блатото, в което сме
©

Не трябва да се злоупотребява с думата спешно. Няма деца, които са забавени за заминаването им за лечение в чужбина. Това заяви в ефира на Нова телевизия новият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ.

По думите му никой не се сърди на родителите, защото те са напрегнати и притеснени. "От 40 години съм педиатър и никой не е казал, че има проблем с мен. Съзнателно знаем, че едно дете няма да се влоши, ако има забавяне от няколко дни. Казвам го ясно и отговорно", отсече той.

Според Григор Малинов, родител на болно дете, за блатото, в което живеем - сме виновни всички ние. "Искам моето дете да се лекува у нас, така както го лекуваха в Италия. Хората не са вътре в нещата. Пример за това е, че аз знаех, че има решение за моя казус. Една усмихната служителка не можеше да намери това решение три пъти. Предложението ми е към проф. Пилософ: Имате връзка с министър Москов, извоювайте правото вие да подписвате S2 - това е формуляр и нещата ще стават много по-бързо", каза още той.

Пилософ заяви, че S2 е документ, който Касата и държавата са задължени да го заплатят след съответното време на друга държава за лечението на пациент. " Не искам аз да го подписвам, има регламент и държавата се е ангажирала с него. Трябва да се спазват правилата. Какво значение има кого подписва S2", запита професорът.

Последвайте канала на

Калина Христова
1753 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
няма смисъл

2016.06.21 | 08:52

1
и новия директор е боклук на статуквото.

Добави коментар

Водещи новини